Felhívás!

Falusi rendőrök fabudival!

Falusi rendőrök fabudival! Románia

A köztéri tüntetés szokatlan, de frappáns módját választotta rendőrök egy csoportja. Három közönséges fabudi (árnyékszék, deszka illemhely) társaságában tüntettek csütörtökön a román Belügyminisztérium bukaresti székházának közelében.

Az Europol néven ismert rendőrségi szakszervezet tiltakozó megnyilvánulásának céljaként azt emelték ki a résztvevők, hogy a községi, falusi környezetben szolgálatot teljesítő rendőrök élet- és munkakörülményeire szeretnék felhívni az illetékesek figyelmét. A figyelemfelkeltő tiltakozás idején három udvari árnyékszékek volt elhelyezve a minisztériumi épülettől nem messze. Több újságírónak is nyilatkozva az egyik rendőr elmondta, szégyenkezniük kell, amikor kívülről érkező személyek az illemhelyről érdeklődnek a községi rendőrőrs épületében. Akkor ugyanis az udvarra kell irányítani őket. A helyzet bonyodalmakat okoz, ha éppen erőszakos bűncselekmények elkövetőit kell őrizniük elszállításukig. Nemcsak az a panaszuk a tüntetőknek, hogy udvaron, a kültérben van a hivataluk illemhelye, hanem több száz falusi, községi rendőrség székházában nincs vezetékes víz, a rendőröknek otthonról kell szappant, törölközőt, egyéb higiéniai eszközöket a hivatalba bevigyenek, vagy saját pénzükből vásárolnak a boltban. Egyik tüntető úgy fogalmazott, az országban több száz községi, falusi rendőrség székházának nincs egészségügyi engedélye, az épületeket a néhai milícia maradványainak, műemlékeinek lehet tekinteni. “Itt hagyjuk a fabudikat, hadd lássák a belügyminisztérium ablakaiból, hogy vidéken milyen körülmények között végezzük a szolgálati megbízásainkat”, mondotta egyik tüntető.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. március 19., 16:53
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Ki kell érdemelni! A közelünkben 1ik rendőrörs az utóbbi tizen évben 2 Logánt lakott le, most Dustert kaptak! Szép emeletes örsük van, az is leharcolva, a garázs körül és udvaron példás renddel! Minden szakadt vaslui, argeşi pedáns szemianalfabéta mit is tud többet kihozni az egészből?! Az angol wc n is állva végzi a dolgát😆😂🤣
    Apropó, ezek a 40 kg os cicababák akik Kézdi környékét terrorizálják, azok panaszkodnak- e valamire?! Szerintem még nem is menstruálnak!