Felhívás!

Facebookról másoló vizsgázókat zártak ki a pótérettségiről

Facebookról másoló vizsgázókat zártak ki a pótérettségiről Románia

Kizárják a pótérettségiről azokat a vizsgázókat, akik csaltak az írásbeli vizsgán – közölte Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.

A központi média korábban arról számolt be, hogy több diákot kizártak a pótérettségi szerdai vizsganapján, miután “a Facebookról másolták le a tételek megoldásait”.

A miniszter szerint “öt teremben történt csalás” a brăilai Panait Istrati, a brassói Rucăreanu és a craiovai Constantin Brâncuşi szakközépiskolában, valamint a Târgu Jiu-i sportiskolában. Az érintett vizsgaközpontoknál vizsgálat indult annak megállapítására, hogy pontosan hány vizsgázó érintett az ügyben.

“Azokat a tanulókat, akik nem értették meg, hogy nem vihetnek be a terembe kommunikációs eszközöket, természetesen kizárják a vizsgáról, és a következő két vizsgaszesszión nem vehetnek részt” – magyarázta a tárcavezető.

Sorin Cîmpeanu hozzátette, az iskolákban nem lehet olyan szigorú ellenőrzéseket végezni, mint a repülőtereken, és a felügyelő tanároknak is egyre nehezebb a dolguk, hiszen a technológia fejlődésével egyre kisebb méretű eszközök jelennek meg, amelyeket nehéz észrevenni.

A miniszter rámutatott, amennyiben a vizsgálat során kiderül, hogy a felügyelő tanároknak módjukban állt volna megakadályozni a csalást, de nem tették meg, maguk is büntetésre számíthatnak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.