Hirdetés
Hirdetés

Ezentúl online is kiválthatják ingyenes vonatjegyüket a diákok és az egyetemisták

Ezentúl online is kiválthatják ingyenes vonatjegyüket a diákok és az egyetemisták Románia

Nem kell többé sorban állniuk a jegypénztáraknál a diákoknak és egyetemistáknak, novembertől online, illetve a jegyautomatáknál is kiválthatják ingyenes menetjegyüket. A koronavírus-járványra való tekintettel a kormány jóváhagyta a diákok által évek óta szorgalmazott módosítást.

Hirdetés
Hirdetés

Az új lehetőség a szállításügyi minisztérium, a román államvasutak személyszállító részlege, illetve három egyetemista szervezet együttműködése révén jött létre.

Amint az új eljárásrend életbe lép, az egyetemisták saját profilt hozhatnak létre online vagy a jegypénztáraknál. Az iskolás diákok szintén élhetnek a lehetőséggel, ők viszont csak a pénztáraknál hozhatják létre profiljukat.

Az egyetemista szervezetek országos szövetsége az új jegykiváltás részleteinek mielőbbi közlését kéri. Október 31-ig az eddigi eljárás is használható.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 16., 18:27
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Ezt.mar annyiszor kérdeztem, de még sose kaptam egy értelmes választ: az egyetemistának vagy a diáknak miért ingyenes az utazás, és a dolgozó embernek, aki bevételt termel az államnak adó, illeték és járulék formájában, miért kell fizessen? Tehát elveszik a fizetésem 40+ %-át, és még teljes áru jegyet is kell vegyek.
  Értem, hogy támogassuk a gyermeket… de ez már bocsánat, de nem támogatás. Persze, mindenki felhaborodik, mert az ő arany kölyke ingyen utazik… de nem gondolunk bele, hogy nem ingyen van, mert az adónkból fizetik ki minden egyes jegyét a drága utódnak.
  De parasztvakításnak jó.