Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Exit-poll: Johannis toronymagasan győzött Dăncilával szemben

Exit-poll: Johannis toronymagasan győzött Dăncilával szemben Románia

Az IRES közvélemény-kutató intézet exit poll felmérése szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjére, Klaus Iohannisra a választópolgárok 66,5%-a szavazott az államfőválasztás vasárnapi második fordulójában, míg a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje, Viorica Dăncilă a voksok 33,5%-át szerezte meg.

Hirdetés
Hirdetés

A hazai szavazókörzeteknél gyűjtött adatokra alapozó becsléseken túlmenően az IRES által közölt számok a diaszpórában leadott voksok visszaosztásának statisztikai modelljét is figyelembe veszik.

Az exit poll felmérés 24.119 személy megkérdezésével készült, az ország területén kialakított 352 szavazókörzetnél.

Az eredmények a 20 órai adatokat tükrözik, a hibahatár 2 százalék.

CURS-Avangarde: Klaus Johannis 64,8%, Viorica Dăncilă 35,2%

A CURS-Avangarde exit poll felmérése szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltje, Klaus Johannis a szavazatok 64,8%-át, a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje, Viorica Dăncilă a voksok 35,2%-át szerezte meg az államfőválasztás vasárnapi második fordulójában.

A CURS-AVANGARDE közleménye értelmében az eredmények a 19 óra 30 perces állapotot tükrözik, és csak a romániai szavazókörökben szerzett adatokra támaszkodnak.

A két közvélemény-kutató intézet becslései szerint amennyiben a diaszpórában leadott szavazatokat is számításba vesszük, Johannis támogatottsága 67%-ra, a Dănciláé 33%-a módosulna.

A felmérés 400 szavazókörzetnél készült, a kérdezőbiztosok több mint 23 ezer személyt kérdeztek meg. A megkérdezettek 18%-a utasította el a válaszadást, a hibahatár +/-2,5% – közölte még a közvélemény-kutató.

Cikkünk frissül!

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük