Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Éttermek újranyitása: tilos a bárpultnál való fogyasztás és a táncolás

Éttermek újranyitása: tilos a bárpultnál való fogyasztás és a táncolás Románia

Szeptember 1-jétől újra megnyithatnak az éttermek belső terei. A vendégeknek maszkot kell viselniük, ha felállnak az asztaltól, nem fogyaszthatnak a bárpultnál, ugyanakkor tilos lesz a táncolás is – derül ki a hétfőn este közzétett, az éttermek működését szabályozó határozattervezetből.

Hirdetés
Hirdetés

Tilos lesz az étlapok, fűszertartók és egyéb tárgyak egyik asztalról a másikra való áthelyezése. Ezeket a vendégek távozása után fertőtleníteni kell, és ahol lehetséges egyszer használatos menüket kell használni.

Tilos lesz továbbá az állva fogyasztás, hogy ezzel is csökkentsék a kliensek közlekedését a vendéglátóhelyen belül.

Tilos lesz az ételek és italok fogyasztása a bárpultnál elhelyezett székekről, ugyanakkor nem engedélyezett a táncolás sem.

Egy asztalnál legfeljebb hat személy ülhet, kivéve, ha családtagokról van szó.

Az alkalmazottaknak maszkot és kesztyűt kell viselniük, és szemrevételezéssel ellenőrizniük kell a helységbe belépők egészségi állapotát. A légúti megbetegedés jeleit mutató vendégek fogadósa nem engedélyezett.

Az éttermek bejártatánál, az asztalokon, illetve a mosdókban fertőtlenítőszert kell elhelyezni a vendégek számára. Ezen kívül, ahol ez megoldható, külön útvonalat kell kialakítani a belépő és a kilépő személyeknek.

Azokon a helyeken, ahol a pénztárnál kell fizetni, plexi üvegeket kell elhelyezni.

A távolságtartás szabályainak betartása érdekében csak minden második asztalt lehet használni, és csak előzetes asztalfoglalás, vagy a bejáratnál való feliratkozást követően lehet leülni. Az asztalnál ülők közül legalább egy személy köteles megadni az elérhetőségét, hogy egy esetleges megbetegedés esetén könnyebben lefolytatható legyen a járványtani vizsgálat.

A szállodák éttermei esetében a foglalás a szobaszám alapján történik.

Javasolt a belső terek minél gyakoribb szellőztetése, kánikula esetén a légkondicionáló használata is engedélyezett.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.