Érkeznek a védőoltások

Érkeznek a védőoltások Románia

Szeptember 15-étől egymillió adag influenza elleni oltás áll a fertőzésnek kitett lakosság rendelkezésére az Egészségügyi Minisztérium kampányának köszönhetően.

A szaktárca arról tájékoztatta tegnap az Agerpres hírügynökséget, hogy a versenytárgyalás nyertesével aláírta az influenza elleni vakcinák beszerzésére vonatkozó keretszerződést, 11,2 millió lej értékben. A szerződés értelmében a beszállító szeptember 15-étől kezdi eljuttatni az oltásokat a közegészségügyi igazgatóságokhoz.
A kampány célja minimálisra csökkenteni az influenzás megbetegedések számát. Az oltásokat a megfertőződésnek kitett személyek – egészségügyi személyzet, 65 év fölöttiek, krónikus betegek, állami gondozásban lévő gyerekek és idősek, várandós nők – kapják meg.
Az influenza Európa-szerte az előző évben is sok fejtörést okozott, eléggé sokan bele is haltak a betegségbe. Tavaly a fővárosi, a fertőző betegségeket kezelő Matei Balș intézet országos szinten 87492 esetet vett nyilvántartásba, 14,4%-kal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Ez vélhetően annak is köszönhető, hogy sokkal többen vannak, akik nem idegenkednek beadatni a védőoltást. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.