Felhívás!

Elutasították Liviu Dragnea feltételes szabadlábra helyezési kérelmét

Elutasították Liviu Dragnea feltételes szabadlábra helyezési kérelmét Románia

A fővárosi ötödik kerületi bíróság kedden megalapozatlannak ítélte és elutasította Liviu Dragnea volt szociáldemokrata elnök feltételes szabadlábra helyezését.

A döntés nem jogerős, háromnapos határidővel megtámadható.

Amennyiben e döntés jogerőre emelkedik, Dragnea legközelebb június végén nyújthat be újabb kérést, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék.

A keddi tárgyaláson az ügyész azzal érvelt a feltételes szabadlábra helyezés ellen, hogy nincs elég bizonyíték arra, hogy Dragnea jó útra tért.

“Az a tény, hogy a büntetést igazságtalannak, politikai jellegűnek tartja, azt mutatja, hogy nem változott a hozzáállása. Mindaddig, amíg tagadja az ítélet jogosságát, és politikai beavatkozásra hivatkozik, nyilvánvaló, hogy az elítélt semmiféle bűnösséget nem tulajdonít magának, ezért úgy véljük, hogy a büntetés nem érte el célját” – mondta az ügyész.

Ezzel szemben Dragnea ügyvédje kifejtette: védence a feltételes szabadlábra helyezés minden feltételének eleget tesz. Flavia Teodosiu szerint Dragnea ‘állhatatosan végezte munkáját, és szilárd bizonyítékát adta annak, hogy megjavult’. Emlékeztetett: védencétől többször megtagadták a munkához és az egészséghez való jogot, magaviseletét a feltételes szabadlábra helyezési kérésekben illetékes börtönbizottság “általában pozitívnak” minősítette. Közölte: csatolta egy cég ajánlatát, amely szabadulása után alkalmazná Dragneát.

Dragnea videokonferencia rendszerben szólhatott a bírósághoz. Azt mondta: minden feltételnek eleget tesz, “ült eleget börtönben, nem képez társadalmi veszélyt”.

Liviu Dragneát a rahovai börtönben tartják fogva, miután a Teleorman megyei fiktív alkalmazások ügyében 2019 májusában 3 év és 6 hónap szabadságvesztésre ítélték.

A PSD volt elnöke már több alkalommal próbálkozott rendkívüli jogorvoslati eljárással, de mindahányszor elutasították.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. április 28., 9:50
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Nem pártolom, de nézzék meg, hogy a környéken is hány ember jár be dolgozni a rokonhoz!😉 Hány ember ül jógtalanul bársonyszékben, politikai háttérrel! Őket mikor vonják kérdőre?! 1et is mikor itélnek el?!😎