Felhívás!

Elutasította a képviselőház a szállításügyi miniszter elleni indítványt

Elutasította a képviselőház a szállításügyi miniszter elleni indítványt Románia

Elutasította szerdán a képviselőház a Răzvan Cuc szállításügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) által kezdeményezett dokumentum elfogadását 93 képviselő támogatta, 148-an ellenezték, öten tartózkodtak a voksoláskor.

Az egyszerű indítvány aláírói Răzvan Cuc miniszter menesztését kérték, mivel – mint állítják – “Románia valaha volt leggyengébb kormányának leggyengébb minisztere”, és ő tehető felelőssé “a sztrádaépítések csődjéért”.

Az indítvány vitáját hétfőn tartották. Akkori felszólalásában a tárcavezető cáfolta az ellene felhozott vádakat. Azt mondta, miután első mandátuma alatt a közbeszerzésekre fordította a hangsúlyt, jelen mandátumát az építőtelepi látogatásokra szánja.

“Első mandátumom tíz hónapja alatt 3,5 milliárd euróra sikerült közbeszerzést kiírni autópálya-építésre (…), köztük első alkalommal olyanra is, amely átszeli a Kárpátokat” – hangoztatta a miniszter, hozzátéve, második mandátuma alatt az építőtelepeket fogja járni, hogy “valós időben” tájékoztassa a lakosságot a sztrádaépítés menetéről, és egyúttal cáfolja az indítványban megfogalmazott “nagyszámú álhírt”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.