Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Elutasította a képviselőház a belügyminiszter elleni egyszerű indítványt

Elutasította a képviselőház a belügyminiszter elleni egyszerű indítványt Románia

A képviselőház szerdán elutasította a Lucian Bode belügyminiszter elleni egyszerű indítványt.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Jobboldal Ereje párt által benyújtott indítvány 88 támogató és 162 ellenszavazatot kapott. Hat képviselő nem voksolt.

Az USR-hez és a Jobboldal Erejéhez tartozó 55 képviselő által aláírt, “Biztonság és bizalom vagy züllöttség és lopás. Bode miniszternek felelnie kell az okozott katasztrófáért” címet viselő indítvány vitája hétfőn zajlott az alsóházban.

Az indítvány kezdeményezői Bode lemondását követelték a tárca éléről, mivel szerintük “nem sikerült megreformálnia az intézményt”. Bode “legnagyobb sikerének” azt tartják, hogy a rendőrséget “”a Klaus Iohannis államfő barátjának cégétől” megvásárolt 600 BMW-vel szerelik fel.

A hétfői vitán a belügyminiszter elutasította az ellene felhozott vádakat, azt állítva, hogy az indítvány tele van hazugságokkal.

Stelian Ion: Lucian Bode politikai célokra használja fel a rendőrséget

Bírálta szerdán Stelian Ion a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) és a Szociáldemokrata Pártot (PSD), amiért annak ellenére tisztségben tartják a belügyminisztert, hogy Lucian Bode ellen súlyos vádak merültek fel, ráadásul politikai célokra használja fel a rendőrséget.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője a Lucian Bode elleni egyszerű indítvány képviselőházi elutasítása után nyilatkozott a sajtónak. Emlékeztetett arra, hogy a belügyminiszter ellen korrupciós és plágiumvádak is felmerültek, de szerinte végképp rászolgált a menesztésére azzal, hogy az egyszeri indítvány vitáján tartott felszólalásából kiderült: politikai célokra használja a rendőrséget.

“A parlament emelvényéről az egész ország füle hallatára azt mondta, bizonyos bűnvádi dossziékból tudomása van arról, hogy kik vallanak kik ellen. Ezeket a bűnvádi dossziékból szerzett információkat (Bode – szerk. megj.) az ellenfelei, a politikai ellenzék megfélemlítésre és fenyegetésére használja fel. Ez kimeríti a politikai rendőrségi tevékenység fogalmát” – jelentette ki Stelian Ion.

A képviselő megjegyezte azt is: szerinte Klaus Iohannis államfő és a Lucian Bodéhoz hasonló miniszterek azok, akik “elszabotálják” Románia schengeni csatlakozását.

forrás: Agerpres

fotó: Lucian Bode/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük