Felhívás!

Elpusztult Max, Románia legtöbbet szenvedő medvéje

Elpusztult Max, Románia legtöbbet szenvedő medvéje Románia

Drogozott sörrel bódították 9 éven keresztül, lereszelték a fogait és kiszúrták a szemét, hogy ne bánthassa a vele fotózkodni akaró turistákat.

Egy angol nyelvű Facebook-bejegyzésben adta hétfőn délután a világ tudtára a Zernyest melletti Liberaty medvemenedékhely, hogy elpusztult Max, Románia legtöbbet szenvedő medvéje.

A nagytestű barnamedve 1997-ben született, de már kisbocsként elszakították anyjától és a Peles-kastélyhoz vitték, ahol arra kényszerítették, hogy naphosszat fotózkodjon a turistákkal. Kegyetlen tulajdonosai kiszúrták a szemét, amikor azt észlelték, hogy a fényképezőgépet villanófényére idegesen reagál, lereszelték a fogait és éveken keresztül nyugtatókkal „feldúsított” sörrel itattál, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket. Mivel egy idő után a turisták arra panaszkodtak, hogy túl erős az állat szaga, spray-jel „kezelték” a helyzetet.

Max szenvedései 2006-ban értek véget, amikor a Zernyest melletti Libearty medvemenedékhelyre került. A hosszú éveken keresztül elszenvedett megpróbáltatások nyomot hagytak, ízületi gyulladásban szenvedett és idővel a teste hátsó fele leparalizált. November eleje óta pedig sem enni, sem inni nem volt már hajlandó, a szíve pedig hétfőn megszűnt dobogni.

(Maszol)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. november 15., 8:25
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Ilyen is csak Romaniaban tortenhet meg (Draculaland-ben),ahol primitiv,analfabeta es szemianalfabeta, de fokeppen kapzsi es kegyetlen emberek elnek akik a penzert mindenre kepesek.Nemcsak medveket kinozni es gyilkolaszni,hiszen ezek sajat embertarsaikkal sem bannak jobban,hanem arra is ,hogy sajat orszagukat kilora eladjak, a sajat nepukkel, az itt elo oshonos lakossaggal egyutt,barmilyen kulfoldi jottmentnek.Es itt jogosan foltehetjuk a kerdest: Ez az itt elo csocselek,mely nepnek (popor) nevezi magat egyaltalan,megerdemli,hogy sajat orszaga legyen?! Mert szerintem meg az afrikai migransok is jobban adminisztralnak ezt a tajat ,mint ezek az itt elo barmok,melyek mindennek nevezhetoek,csak eppen embernek NEM !!!

 • User
  Dátum: 2018. november 15., 15:34
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Annyi éven keresztül nézték a hatóságok és nem tettek semmit. Az idióta barom is hibás aki ilyesmit kitalált, de az állami szervek szemet hunyása is sokat elárul erről az országról.