Felhívás!

Elosztotta a prefektusi tisztségeket a koalíció, az RMDSZ négy személyt nevesíthet

Elosztotta a prefektusi tisztségeket a koalíció, az RMDSZ négy személyt nevesíthet Románia

A hétfői koalíciós ülésén a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetői elosztották a prefektusi tisztségeket. A PSD 20, a PNL 18, az RMDSZ pedig 4 prefektust nevesíthet.

A koalíciós tárgyalásokon részt vevő források a Digi24.ro-nak azt mondták, a prefektusi tisztségek elosztását célzó megbeszélés feszült hangulatú volt, több megye is vita tárgyát képezte. Az RMDSZ meg akarta tartani Kolozs megyei prefektusát, de a pozíció végül a PNL-hez került. Az eredeti változathoz képest a PSD lemondott egy prefektusról, így 20 tisztségre tehet javaslatot. A szociáldemokraták fogják kinevezni a főváros prefektusát is.

A prefektusi tisztségek eloszlása:

PSD: Bákó, Beszterce-Naszód, Brăila, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Krassó-Szörény, Mehedinți, Neamț, Prahova, Szatmár, Temes, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Bukarest.

PNL: Argeș, Bihar, Botoșani, Brassó, Buzău, Călărași, Fehér, Kolozs, Konstanca, Gorj, Hunyad, Maros, Máramaros, Olt, Szeben, Suceava, Teleorman, Vaslui.

RMDSZ: Kovászna, Hargita, Szilágy, Arad.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.