Felhívás!

Elmaradhatnak a július 1-jétől tervezett lazító intézkedések

Elmaradhatnak a július 1-jétől tervezett lazító intézkedések Románia

A járványhelyzet alakulása miatt várhatóan elmarad a július 1-jétől tervezett lazító intézkedések bevezetése – jelentette ki hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök.


“A járvány alakulása az elmúlt tíz nap során óvatosságra int a további enyhítések tekintetében” – nyilatkozta a kormányfő.

Források szerint a koronavírus-járvány kezelésével foglalkozó technikai csoport hétfő reggeli gyűlésén az a döntés született, hogy július 1-jétől ne hozzanak újabb lazító intézkedéseket. A végső döntés az Országos Vészhelyzeti Bizottság hétfőn esti ülésén születhet meg.

A miniszterelnök ugyanakkor bejelentette, szerdára összehívta a kormány alárendeltségébe tartozó, ellenőrzési joggal rendelkező intézmények vezetőit, hogy kielemezzék az intézkedési tervet az ellenőrzések szigorítása érdekében.

Ludovic Orban szerint az ellenőrzések fokozására van szükség, mivel az emberek jelentős része nem tartja be a szabályokat sem a tengerparton, sem pedig az éttermek teraszain.

A hatóságok eredeti elképzelése szerint júliustól kinyithattak volna a vendéglátóhelyek belső terei, a fedett uszodák, a játszóterek, illetve a bevásárlóközpontokban működő éttermek, ugyanakkor növelték volna a magán eseményeken résztvevő személyek maximális számát is. A jelek szerint ezen intézkedések bevezetésére egyelőre nem kerülhet sor.

Tătaru: a július 1-jére tervezett lazító intézkedések bevezetésének halasztásáról döntött a műszaki-tudományos csoport

Az új megbetegedések számának növekedése miatt az eredetileg július 1-jére tervezett újabb lazító intézkedések bevezetésének halasztásáról döntött a járványügyi szakemberekből álló műszaki-tudományos csoport – közölte hétfő este az egészségügyi miniszter.

Nelu Tătaru a Digi24 televíziónak nyilatkozva elmondta, a testület megvizsgálta az elmúlt két hét adatait, és mivel az új megbetegedések, az intenzív terápiás ellátást igénylő esetek és a koronavírus okozta elhalálozások száma is nőtt ebben az időszakban, a szakemberek a július 1-jétől tervezett lazítások gyakorlatba ültetésének halasztása mellett döntöttek.

(Digi24/Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.