Felhívás!

Ellenőrző testületeket küld a tanügyminiszter az alacsony átoltottságú iskolákba

Ellenőrző testületeket küld a tanügyminiszter az alacsony átoltottságú iskolákba Románia

A tanügyminisztérium ellenőrző testülete fog kiszállni azokba az iskolákba, ahol alacsony az alkalmazottak átoltottsági aránya – jelentette be vasárnap este Sorin Cîmpeanu.

Az ügyvivő oktatási miniszter közölte, megháromszorozták az ellenőrző csoportok számát, és azok egyrészt az egészségügyi szabályok betartását fogják megvizsgálni az iskolákban, másrészt arra keresik a választ, mi az oka a tanárok és a személyzet alacsony átoltottságának. Cîmpeanu “szégyenteljesnek” nevezte a Digi24-nek adott interjúban, hogy egyes oktatási intézményekben a munkaközösség 12 százaléka van beoltva.

A miniszter úgy vélekedett, hogy összefüggés van az igazgató oltáshoz való hozzáállása és az iskola alkalmazottainak átoltottsága között. “Ahol az igazgató oltásellenes, ott nagyon alacsony átoltottsági arányra számítunk. Ez az igazság. Nem normális, hogy tanárként, a diákok példaképeként valaki nem érti meg a vakcina jelentőségét és szükségességét, nem fogja fel, hogy a tudomány fejlődik” – mondta Sorin Cîmpeanu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. november 8., 10:45
  ÉRTÉKELÉS: 15

  A politikusok akik tudják, hogy mennyire nagyszerű az oltás miért nem mutatnak példát és oltassák be magukat 100%-ban és ne csak papíron. Attól hogy egy igazgató oltás ellenes, a tanárokat akik megvannak győződve e remek szer hatásairól nem tudja szerintem le beszélni. Az ellenőrző szerv kit tud ellenőrizni ezekben az intézményekben ha mindenki otthonról online tanít? Max az adminisztratív személyzetet!

 • User
  Dátum: 2021. november 8., 13:12
  ÉRTÉKELÉS: -8

  Az igazgatókat és aligazgatókat kell ellenőrizni! Több ezer gyermek a vezetők felelőtlensége miatt nem tud iskolába járni. Egy iskolaigazgatónak mindig példát kell mutatni. Ha erre nemképes, akkor mondjon le! Hol van tanfelűgyelőség? Ne csak a hatalom érdekeit szolgálják! Hol van szülői véleménynyílvánítás? Nagyon sok tanerőnek megfelel a jelenlegi helyzet.

 • User
  Dátum: 2021. november 8., 13:49
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Constitutia Romaniei. Art.41 [1]Dreptul la munca NU POATE FI INGRADIT!!!Amikor kenyszeritenek az oltasra figyelmen kivul hadjak az Alkotmanyt?

  • User
   Dátum: 2021. november 8., 15:48
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Olvassa tovább is:

   Art. 53
   (1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.

   Ezért van a törvénytervezet a parlamentben. A mostani határozat nem tiltja meg a munkát, csak nem engedélyezi a fizikai jelenlétet.

 • User
  Dátum: 2021. november 8., 15:07
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A mezőgazdaságban is szűkség van az alkotmányt tiszteletben tartó ” okosokra “.A minisztériumban nem dolgoznak, hanem végre hajtják a Nyugat utasításait!

 • User
  Dátum: 2021. november 8., 18:36
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ismét sikerült valamiben utolsónak lennünk. Kovászna megyében a tanintézmények 18%-a nyílt meg, míg Ilfov megyében 93%, Dolj megyében 88%.

 • User
  Dátum: 2021. november 9., 8:34
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Hogy lehet oltasra kotelezni ha elotte nem csinalnak teljes koro alapot felmero vizsgalatokat?Meg idaig olyan gyogyszert nem csinaltak amelyet mindenkire ugyan azzal a hatassal lenne.De most lass csodat !!!Az hogy a paciens[kiserleti alany]vallalja/keri az oltast az a gyartot a miniszteriumot es foleg a dontest hozokat mentesiti minden FELELOSEG alol.

  • User
   Dátum: 2021. november 9., 11:18
   ÉRTÉKELÉS: 8

   Na monjda csak, hányszor csinált pl. antibiogrammát mielőtt antibiotikumot szedett volna? Vagy hányszor végezte el a teszteket orvosság szedése előtt? Mert hát azoknak is van bőven mellékhatása. Mondok egyet: gentamicin injekció. Rendszeresen felírják gyerekeknek. Tudja mit okoz? Siketséget. Tudja milyen esetben okoz halláskárosodást? 1 a 10-ből. Hány szülő tudja vagy tiltakozott amikor az orvos ezt adta?
   Mondok mást is: diclofenac. Kenjük magunkra kilóra vagy szedjük gyógyszerként. Mit okoz, főleg tablettaként? Pl. szívinfarktust, sztrókot, gyomorfekélyt. Folyathatnám a sort.
   Mondja ki: fél az oltástól esetleg megvezették. Ennyi. A többi csak kifogás keresése.

  • User
   Dátum: 2021. november 9., 11:55
   ÉRTÉKELÉS: 1

   És újra: a páciens csak annyit vállal, ír alá, hogy megkapta a megfelelő felvilágosítást. Az orvostól, előtte, hisz nyilvános a prospektus.

 • User
  Dátum: 2021. november 9., 13:28
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ikerpár tanítványaim voltak, kisbaba korukban csaknem megsüketültek egy gentamicin kezelés után. Úgy beszéltek, ahogy hallották (méregdrága fülhallgatóval): borzasztó hibásan.

 • User
  Dátum: 2021. november 9., 15:51
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Jo, en megertem, hogy vannak hulyek, de akkor ezek uljenek ki egy dombtetore vagy barlagba, tegyek le a mobiltelefont, oltsak el a villanyt maguk felett. Vagy vagy, ha mar ilyen okosok . Megall az eszem, minap talalkozom egy tosgyokeres virustagadoval, azt mondja, hogy meg a kornyezetebol senkit nem hallott, aki Covidos volt. 🙂

 • User
  Dátum: 2021. november 11., 21:24
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A körülmények nagyon kedveznek a különféle csalásoknak. Szeretném tudni, miként kapnak jegyet azok a gyermekek, akiknek x tantárgyból egyetlen órájuk sem volt. Aztán hallom, hogy októberben két jegyüknek kellett lennie, hát máris írtak két ziccet. Holnap pedig három-négy tantárgyból ziccelnek. Ha ez beválik, akkor kérjük, hogy jővőre a tanárok is az órákon kívüli jelenléáti órákon írjanak ziccet. Ha életbe lép lesznek javaslataim. Bizonyos általános alatt az előadó tanárt teszem felelőssé.