Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ellenőrzik az áramelosztó vállalatokat

Ellenőrzik az áramelosztó vállalatokat Románia

Be nem jelentett ellenőrzéseket indított az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) a villamosenergia-elosztó hálózatot üzemeltető hat hazai vállalatnál. A villanyóra-leolvasással kapcsolatos szabályok betartását ellenőrzik.

Hirdetés
Hirdetés

Az ANRE keddi közleménye szerint a Distribuţie Energie Electrică România, a Distribuţie Energie Oltenia, a Delgaz Grid, az E-Distribuţie Muntenia, az E-Distribuţie Banat és az E-Distribuţie Dobrogea vállalat érintett.

A villanyóra leolvasása és az adatok továbbítása a szolgáltatónak alapvető fontosságú, utóbbinak ugyanis a mérőállás alapján kell kiszámláznia a valós áramfogyasztást – hangsúlyozta a közleményben a hatóság.

Az ANRE 2020 májusa és 2021 decembere közötti is végzett ehhez hasonló ellenőrzéseket, amelyek nyomán összesen 4,86 millió lejre bírságolta meg az elosztóhálózatot üzemeltető vállalatokat. A Distribuţie Energie Electrică România akkor 1,070 millió lejes, a Distribuţie Energie Oltenia 590.000 lejes, a Delgaz Grid 800.000 lejes, az E-Distribuţie Muntenia 800.000 lejes, az E-Distribuţie Banat 800.000 lejes, az E-Distribuţie Dobrogea 800.000 lejes büntetést kapott.

A hatóság közölte azt is, hogy idén 615 panasz érkezett a villanyóra leolvasásának elmulasztása miatt. 

(forrás: Agerpres, fotó: pexels.com)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. szeptember 22., 15:49
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Mind ellenorizhetik , mert varju nem vajja ki a szemet a varjunak .Ezek a vallalatok ugy szamlaznak ahogy akarnak , le sem olvassak a villanyorat , ki kuld egy elozetes szamlat ,, Consum estimativ ,, szamitsak a 6 honap fogyasztasnak az atlagat .HA nem is fogyasztott annyit a kliens , akkor is hasznalja a penzt , mert ha nem fizeti ki akkor jonnek es megszakitsak az aram szolgaltatast . Ezt csinaljak a villanyora cserenel is !