Felhívás!

Elindult az oltáskampány harmadik szakasza a 4,5 ezrelék fölötti fertőzési rátájú településeken

Elindult az oltáskampány harmadik szakasza a 4,5 ezrelék fölötti fertőzési rátájú településeken Románia

Azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja a 4,5 ezreléket, március 10-étől, szerdától azok a személyek is kérhetnek oltási időpontot, akik a koronavírus elleni oltási kampány harmadik szakaszában jogosultak a vakcinára – közölte a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

A CNCAV tájékoztatása szerint az AstraZeneca vakcinájával történő immunizálásra fenntartott 21 oltópont mellett további 38-at nyitnak a következő településeken: Gyulafehérvár, Brassó, Barcaszentpéter, Kolozsvár, Petrozsény, Zilah, Temesvár.

Ezeknél az oltópontoknál 3540 személy kérhet előjegyzést a március 15-e és 24-e közötti időszakra. Ha ezek a helyek elfogynak, a március 15-étől országos szinten bevezetendő várólistás rendszeren keresztül lehet majd regisztrálni az oltásra. Minden oltóponton naponta 60 személyt tudnak fogadni.

Giurgiun és Nagybányán a már meglévő oltópontokon fog zajlani az immunizálás.

Időpont kérhető személyesen vagy hozzátartozó, háziorvos vagy az önkormányzatok keretében működő szociális igazgatóságok segítségével az oltási platformon, vagy a 021.414.44.25-ös számon.

Újabb szállítmány érkezik csütörtökön

Újabb szállítmány érkezik csütörtökön Romániába az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájából, ezúttal összesen 103.200 dózis.

Az oltóanyag szállítását a gyártó cég biztosítja. A vakcinákat a bukaresti Cantacuzino intézethez viszik, ahonnan majd szétosztják a tárolóközpontok között. A bukaresti központ 27.600 dózist kap, a brassói 12.600-at, a kolozsvári 14.900-at, a konstancai 11.500-at, a craiovai 9700-at, a iaşi-i 16.000-et, a temesvári 10.900-at.

Március 8-ától korhatár nélkül oltanak Romániában az AstraZeneca vakcinájával, addig csak az 55 éven aluliak kaphatták meg ezt az oltást.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.