Felhívás!

Elhunyt beoltása napján egy 73 éves nő, de nem a vakcina miatt

Elhunyt beoltása napján egy 73 éves nő, de nem a vakcina miatt Románia

Elhunyt pénteken egy 73 éves nő, aki halálának napján kapta meg a koronavírus elleni oltást. A COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV) szerint nincs összefüggés a haláleset és a vakcina beadása között.

A CNCAV megjegyzi, a Bákó megyei nő – aki több krónikus betegségben is szenvedett – pénteken kapta meg az oltást a bákói megyei kórházban kialakított oltóközpontban. Az oltás után az eljárásnak megfelelően megfigyelés alatt tartották, de nem voltak panaszai, így elhagyta az oltóközpontot. Később bevitték ugyanazon kórház sürgősségi osztályára, ahol leállt a légzése és a szívműködése, és nem tudták újraéleszteni.

Az idézett forrás szerint az eddigi információk arra engednek következtetni, hogy nincs ok-okozati összefüggés az elhalálozás és az oltás beadása között, mindössze véletlen egybeesésről van szó.

A Bákó megyei közegészségügyi igazgatóság vizsgálja az esetet és közölni fogja a konklúziókat – áll még a tájékoztatásban.

Január 15-étől 740.294 személy regisztrált a koronavírus elleni oltásra

Január 15-étől péntek reggel 9 óráig a koronavírus elleni vakcinára a kampány második szakaszában jogosult 740.294 személy kért előjegyzést a programare.vaccinare-covid.gov.ro platformon – közölte pénteken a COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV).

A közlemény szerint a 740.294 személy közül 315.449-en 65 éven felüliek, 162.317-en krónikus betegek, 262.528-an pedig kulcsfontosságú területen dolgoznak.

A platformon előjegyzést kérők közül 278.690-en egyénileg tették ezt meg, 135.800-an orvos közvetítésével, 82.993-an telefonon, az erre a célra létrehozott hívóközponton keresztül, 242.811 személyt pedig munkáltatója regisztrált.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.