Felhívás!

FRISSÍTVE: Élelmiszert és higiéniai cikkeket tulajdonítottak el bölcsődei alkalmazottak

FRISSÍTVE: Élelmiszert és higiéniai cikkeket tulajdonítottak el bölcsődei alkalmazottak Románia

Vizsgálatot indított az ügyészség, miután felmerült a gyanú, hogy több személy élelmiszert és higiéniai cikkeket tulajdonított el a ploieşti-i önkormányzat alárendeltségében működő bölcsődékből.

A nyomozáshoz közel álló források szerint az ügynek 16 gyanúsítottja van, közülük ötöt őrizetbe vettek vesztegetés elfogadása, megvesztegetés és sikkasztás miatt. Az őrizetbe vett személyek között vezető beosztású alkalmazottak is vannak.

Korábban az Agerpres hírügynökség úgy értesült, hogy a ploieşti-i bölcsődékért felelős központ igazgatóját, Angelica Fodort is őrizetbe vették.

Ezt megelőzően több házkutatást végeztek az ügyben, amelyek során a gyermekeknek szánt jelentős mennyiségű termékre bukkantak.

A ploieşti-i polgármesteri hivatal sajnálatát fejezte ki a helyzetért, de nem kívánta kommentálni az ügyet.

Az önkormányzat alárendeltségében működő bölcsődékbe mintegy 500 gyermek van beíratva.

FRISSÍTÉS: Előzetes letartóztatásba helyezték a bölcsődékért felelős központ igazgatóját

Előzetes letartóztatásba helyezték a ploieşti-i bölcsődékért felelős központ igazgatóját, Angelica Fodort az önkormányzat alárendeltségében működő bölcsődékből eltulajdonított élelmiszerekkel és egyéb termékekkel kapcsolatos ügyben.

Angelica Fodor ellen vesztegetés elfogadása és sikkasztás gyanúja miatt vizsgálódnak az ügyészek, akiknek a javaslatára a Prahova megyei törvényszék elrendelte az igazgató 30 napos előzetes letartóztatását.

Az ügyben őrizetbe vett másik négy személyt hatósági felügyelet alá helyezték.

A nyomozáshoz közel álló források szerint Angelica Fodor pénzt fogadott el a szülőktől, hogy beírathassák gyermeküket a bölcsődékbe, az alkalmazottaktól pedig azért, hogy megmaradhassanak állásukban.

Az ügynek összesen 16 gyanúsítottja van, a náluk végzett házkutatásokon a gyermekeknek szánt jelentős mennyiségű termékre bukkantak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.