Felhívás!

Egyszerű indítványt nyújtott be az USR az energiaügyi miniszter ellen

Egyszerű indítványt nyújtott be az USR az energiaügyi miniszter ellen Románia

Egyszerű indítványt nyújtott be Virgil Popescu energiaügyi miniszter ellen a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR).

Az alakulat képviselője, Ionuţ Moşteanu szerint a dokumentumot a független jobboldali képviselők frakciója is aláírta.

A Virgil Popescunak mennie kell. A románok megoldásokat várnak címet viselő indítványban felróják a tárcavezetőnek, hogy mandátuma alatt folyamatosan nőtt a földgáz és a villamos energia ára, a benzin és a gázolaj ára pedig meghaladta a 9 lejt. “A miniszter a nemzetközi helyzettel mentegetőzik, és nem ad magyarázatot arra, miért utasította el makacsul azokat a kézenfekvő megoldásokat, amelyekre az USR tett javaslatot, és többek között koalíciós partnerei is helyeselték ezeket nyilatkozataikban” – mutatnak rá a dokumentumban.

A kezdeményezők Románia eddigi leggyengébb energiaügyi miniszterének nevezik Virgil Popescut, akit a hozzá nem értés mellett rosszakarattal is vádolnak. “Ezért kell azonnal távoznia annak az intézménynek az éléről, amelyet nem tud, nem képes és nem is akar a köz érdekében vezetni” – nyomatékosítják.

A képviselőház keddi plenáris ülésén Ionuţ Moşteanu kérte az ülésvezetőt, hogy terjessze a dokumentumot a házbizottság elé, a liberálisok frakcióvezetője, Gabriel Andronache azonban azt mondta, hogy az indítvány nem tesz eleget a szabályzatban előírt feltételeknek.

Daniel Suciu szociáldemokrata párti ülésvezető erre leszögezte, alaposan meg fogja vizsgálni, hogy az USR indítványa eleget tesz-e minden követelménynek.

Az USR idén februárban már benyújtott egy egyszerű indítványt az energiaügyi miniszter ellen, azt elutasította a parlament. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.