Felhívás!

Egyszerű indítványt nyújtott be a PSD az egészségügyi miniszter ellen

Egyszerű indítványt nyújtott be a PSD az egészségügyi miniszter ellen Románia

A Nelu Tătaru egészségügyi miniszter elleni egyszerű indítványt nyújtott be a parlamentbe a Szociáldemokrata Párt (PSD).

A román emberek egészsége nem temetkezési vállalkozás címet viselő indítványt kedden 16 órától vitatja meg az alsóház, a szavazást szerdán tartják.

Az indítványban a kezdeményezők rámutatnak, az emberek egészsége minden kormány legfőbb prioritása kellene hogy legyen, a jelenleg tisztségben levő kabinet azonban több ízben is kudarcot vallott és hazudott az embereknek. Az egészségügyi helyzet kezelését is a kudarcok közé sorolja a PSD, hangsúlyozva, az elmúlt az időszakban a miniszter legfőbb elfoglaltsága “a védőmaszkok nyugta nélküli árusítása” volt, ugyanakkor az ő nevéhez fűződnek az Unifarm és az Antibiotice Iaşi állami vállalatok igazgatótanácsát érintő “vitatott kinevezések” is.

A dokumentum aláírói többek között azzal vádolják a “LuCoVid-kormányt” és az egészségügyi minisztert, hogy akadályoztatják a fővárosban a főpolgármester által kezdeményezett koronavírus-tesztelést, amely “feltárta volna az igazságot a járványról”, és megakadályozta volna a kormányt abban, hogy “meghamisítsa a járvány alakulásával kapcsolatos hivatalos adatokat”.

“A liberális kormánynak érdekében áll fenntartani a félelmet és meghosszabbítani a veszélyhelyzetet, hogy továbbra is önkényesen rendelkezzen a közpénzekről, és közvetlenül odaítélt szerződésekkel, zsíros állásokkal szolgálja ki klientúráját” – fogalmaz az indítvány, amelyben Nelu Tătaru egészségügyi miniszter lemondását követelik.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.