Felhívás!

Koronavírus: egy temesvári diáklány a hetedik fertőzött Romániában

Koronavírus: egy temesvári diáklány a hetedik fertőzött Romániában Románia

Újabb személyt diagnosztizáltak koronavírussal csütörtökön. A lány osztálytársa annak a 16 éves temesvári fiúnak, akinél március 4-én mutatták ki a COVID-19 vírus jelenlétét, tájékoztatott a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A csoport közleménye értelmében a lányt a temesvári Victor Babeş járványkórházba szállították.

“A 16 éves fiatalember környezetébe tartozó többi 25 személy esetében, akikkel a megfertőződött személy érintkezett, a teszteredmény negatív volt. Azonban mind a 25 személy házi karanténban marad” – áll még a közleményben.

A hatóságok folytatják a járványtani vizsgálatot a lánnyal kapcsolatba került személyek azonosítása és tesztelése érdekében.

Három fertőzöttet már gyógyultnak nyilvánítottak

A COVID-19 vírussal fertőzött hét romániai személy közül hármat gyógyultnak nyilvánítottak – közölte csütörtökön a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A tájékoztatásban emlékeztetnek, hogy a Gorj megyei férfit – akinél az országban elsőként mutatták ki az új koronavírus jelenlétét – már kiengedték a kórházból, és a 38 éves temesvári nőnél, valamint a 48 éves, szintén temesvári férfinél is negatív eredményt mutatott a legutóbbi két teszt. Utóbbiakat is gyógyultnak nyilvánították, de még nem hagyták el a kórházat.

Jelenleg négy koronavírus-fertőzöttet kezelnek a temesvári, kolozsvári, illetve iaşi-i kórházban, állapotuk jó.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport adatai szerint jelenleg 35-en vannak karanténban Romániában, 11.731 személyt pedig otthonukban különítettek el. Eddig 657 olyan személy biológiai mintáit vizsgálták meg, akik COVID-19 vírussal megfertőződött emberekkel léptek kapcsolatba, vagy a koronavírus által sújtott régiókból érkeztek Romániába. A 657 közül 651 teszt eredménye negatív lett, vagyis az illető személyeknél nem mutatták ki a vírust.

A koronavírussal kapcsolatban országon belül a 0800 800 358 telefonszámon, külföldről a +4021 320 2020 számon lehet érdeklődni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.