Felhívás!

Egy gyereket keresnek, három meghalt, miután anyjukkal együtt elsodorta őket az ár

Egy gyereket keresnek, három meghalt, miután anyjukkal együtt elsodorta őket az ár Románia

Egy gyereket még keresnek, három meghalt, miután anyjukkal együtt elsodorta őket pénteken az ár a Prahova megyei Sângeru nevű településen – jelentette szombaton a Prahova Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

Pénteken egy asszonyt és négy, kilenc hónap és hat év közötti gyermekét elsodorta az ár Sângerun. Az asszonyt egy helybéli lakos kimentette a vízből. Három gyerek holttestét megtalálták, a negyedik gyereket még keresik.

A pénteki felhőszakadás miatt a Cricov kilépett medréből és több Prahova megyei települést elöntött.

Johannis: Sürgősen ki kell dolgozni egy stratégiát

Sürgősen ki kell dolgozni egy stratégiát a szélsőséges időjárási jelenségek következményeinek megelőzésére – jelentette ki szombaton Klaus Johannis államfő.

“Az államfő ‘mély megrendüléssel’ értesült annak a Prahova megyei családnak a tragédiájáról, amelynek házát elsodorta a víz, és három gyerek meghalt, a negyediket pedig eltűntnek nyilvánították, és együttérzését fejezi ki az árvíz sújtotta területek lakóival” – írja az Államelnöki Hivatal által az Agerpres hírügynökségnek küldött közleményben.

Klaus Johannis felkéri az illetékes hatóságokat, hogy tegyenek meg minden szükséges intézkedést a támogatásra szoruló emberek megsegítésére.

“Ez a dráma, sajnos nem egy egyedülálló eset, erős jelzés, hogy sürgősen szükség van olyan stratégiák kidolgozására, amelyek a lehetőségekhez képest megelőzik a szélsőséges időjárási jelenségek következményeit, és azonnali cselekvési terveket kell kidolgozni azokra az esetekre, amikor ezek mégis bekövetkeznek”- fogalmaz a közlemény.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.