Felhívás!

Egy év alatt a lakosság négy százalékánál mutatták ki a koronavírus-fertőzést

Egy év alatt a lakosság négy százalékánál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Románia

Romániában a betegség megjelenése óta eltelt egy évben a lakosság négy százalékánál, csaknem 800 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést, közülük több mint húszezer ember meghalt – derült ki a stratégiai kommunikációs törzs pénteken közzétett adataiból.

A halálos áldozatok az igazolt fertőzöttek több mint 2,5 százalékát teszik ki.

Romániában 2020. február 26-án, egy fertőzött olasz állampolgárral érintkezésbe került húsz éves tünetmentes fiatalembernél fedezék fel elsőként a SARS-CoV-2-es kórokozó jelenlétét.

Pénteken újabb 3761 embernél mutatták ki a vírust, így 795 732-re emelkedett a járvány kezdete óta igazolt esetek száma. Közülük 20 233-an (az utóbbi 24 órában 66-an) vesztették életüket, 736 020-at pedig gyógyultnak nyilvánítottak. Jelenleg 7847 fertőzöttet ápolnak kórházban, 968 súlyos beteget az intenzív terápián.

Egy hónapos stagnálás után az utóbbi héten ismét emelkedni kezdtek az esetszámok: míg február közepén még a napi 2300 új eset számított átlagosnak, ezen a héten rendre háromezernél több esetet diagnosztizáltak. Az utóbbi héten 25 százalékkal emelkedett a fertőzésszám a megelőző héthez képest, ami azt jelzi, hogy a járvány újabb hulláma érte el az országot.

A két hónapja kezdődött oltáskampány során Romániában eddig 872 ezer embert oltottak be, közülük több mint 614 ezren a második adag vakcinát is megkapták. Romániában így több mint másfél millióra tehető azok száma, akik – a betegségen átesve, vagy a fertőzést megelőzni hivatott vakcina révén – ellenállóvá váltak a koronavírussal szemben.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. február 27., 18:59
    ÉRTÉKELÉS: 5

    És ez a pusztító világjárvány aminek túlélési aránya 99,99 %?Emiatt hordunk maszkot féléve és a nemzeti gazdaságokat becsődöltettük? És nem engedjük a gyerekeket iskolába? És,, oltakozunk”? A sajtó csak teszi a magáét, az újságírás már rég megszünt, a manipulálást fizetik és a kovid megmentette a, ,független’ ‘ sajtót! De a fagyi visszanyal…