Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dulakodás tört ki Bukarestben a csendőrök és a templomszentelésre érkezett hívek között

Dulakodás tört ki Bukarestben a csendőrök és a templomszentelésre érkezett hívek között Románia

Dulakodás tört ki vasárnap délután a csendőrök és a Nemzet Megváltása ortodox székesegyház felszentelése alkalmából a fővárosba érkezett hívek között, néhányan megpróbálták áttörni a csendőrkordont.

Az oltárszentelési liturgiát a több tízezres tömeg a székesegyház előtti térről követte végig vasárnap, a katedrális belsejében ugyanis csak a meghívottak számára volt hely. A ceremónia után aztán az ország minden szegletéből érkezett hívek előtt is megnyíltak az ajtók, a felszentelt oltár elé járulhattak, és megtekinthették a románság védőszentjének tartott Szent András ereklyéjét, valamint Szent Katalin alexandriai vértanú ereklyéjének egy darabját.

Hirdetés
Hirdetés

Georgian Enache csendőrségi szóvivő az Antena 3 televíziónak nyilatkozva elmondta, a balesetek elkerülése érdekében kollégái csak szervezetten, kisebb csoportokban engedélyezték a katedrálisba való belépést, többen azonban elveszítették a türelmüket, lökdösődés támadt, és megpróbálták áttörni a csendőrkordont.

A szóvivő szerint vasárnap 600 csendőr biztosítja a közrendet a katedrális környékén.

A bukaresti katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása értelmében 16 óráig az összegyűltek közül mintegy 93 személy szorult orvosi ellátásra, hatot kórházba szállítottak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. november 26., 20:10
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Következik :sorbaállás ,lökdösődés,veszekedés ,verekedés a csolános fuszujkáért ,feltéve ,ha jut csolán,vagy a helyettesítője mint amikor katonák voltunk ,a szalonnabőr.Hát nem szégyen ez 100 év után.