Felhívás!

Dulakodás tört ki Bukarestben a csendőrök és a templomszentelésre érkezett hívek között

Dulakodás tört ki Bukarestben a csendőrök és a templomszentelésre érkezett hívek között Románia

Dulakodás tört ki vasárnap délután a csendőrök és a Nemzet Megváltása ortodox székesegyház felszentelése alkalmából a fővárosba érkezett hívek között, néhányan megpróbálták áttörni a csendőrkordont.

Az oltárszentelési liturgiát a több tízezres tömeg a székesegyház előtti térről követte végig vasárnap, a katedrális belsejében ugyanis csak a meghívottak számára volt hely. A ceremónia után aztán az ország minden szegletéből érkezett hívek előtt is megnyíltak az ajtók, a felszentelt oltár elé járulhattak, és megtekinthették a románság védőszentjének tartott Szent András ereklyéjét, valamint Szent Katalin alexandriai vértanú ereklyéjének egy darabját.

Georgian Enache csendőrségi szóvivő az Antena 3 televíziónak nyilatkozva elmondta, a balesetek elkerülése érdekében kollégái csak szervezetten, kisebb csoportokban engedélyezték a katedrálisba való belépést, többen azonban elveszítették a türelmüket, lökdösődés támadt, és megpróbálták áttörni a csendőrkordont.

A szóvivő szerint vasárnap 600 csendőr biztosítja a közrendet a katedrális környékén.

A bukaresti katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása értelmében 16 óráig az összegyűltek közül mintegy 93 személy szorult orvosi ellátásra, hatot kórházba szállítottak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. november 26., 20:10
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Következik :sorbaállás ,lökdösődés,veszekedés ,verekedés a csolános fuszujkáért ,feltéve ,ha jut csolán,vagy a helyettesítője mint amikor katonák voltunk ,a szalonnabőr.Hát nem szégyen ez 100 év után.