Felhívás!

Drulă: a teljes kormányt le kellene cserélni

Drulă: a teljes kormányt le kellene cserélni Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ügyvivő elnöke szerint a teljes kormányt le kellene cserélni. Cătălin Drulă ezt a parlament épületében nyilatkozta hétfőn a sajtónak, bírálva többek közt a pénzügyi, az energiaügyi, munkaügyi, egészségügyi, oktatási és a gazdasági minisztert is.

A politikus a pénzügyminiszterrel kapcsolatban azt mondta, Románia ‘katasztrofális költségvetési politikát folytat’, rekordszintű kamattal vesz fel hiteleket ahelyett, hogy az inflációt próbálná megakadályozni és a költségvetési hiány csökkentésére törekedne.

A munkaügyi miniszternek azt rótta fel, hogy képtelen ellátni a szociális védelmi feladatokat, és tehetetlen a különnyugdíjak kérdésében.

Bírálta a szállításügyi minisztert is, aki szerinte veszni hagyja az országos helyreállítási tervben (PNRR) előirányzott pénzeket, mert bizonyos beruházásokra nem hirdette meg a versenytárgyalást.

Az egészségügyi minisztert azért cserélné le az USR ideiglenes elnöke, mert szerinte nem tesz semmit a kórházépítési projektek megvalósításáért, csak ‘handabandázik’ az ukrán menekülteknek járó egészségügyi ellátásokról, miközben az általa felsoroltakat még a román állampolgároknak sem biztosítják a valóságban.

Elmarasztalóan nyilatkozott az oktatási tárca vezetőjéről is, azt állítva, hogy sem a plágium enyhébb büntetőjogi besorolását célzó tervezettel, sem a jelenléti oktatásra való átállás miatt tömegesen lakást kereső egyetemisták ügyével nem tud mit kezdeni.

Drulă azt is felrótta a kormánynak, hogy képtelen kezelni az energiaár-növekedést és az inflációt, és a energiaárakra vonatkozó kormányrendelet olyan, ‘mintha egy bukott diák írta volna meg’, eredménye pedig az lesz, hogy visszaveti az energiaügyi beruházásokat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.