Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Drulă: a teljes kormányt le kellene cserélni

Drulă: a teljes kormányt le kellene cserélni Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ügyvivő elnöke szerint a teljes kormányt le kellene cserélni. Cătălin Drulă ezt a parlament épületében nyilatkozta hétfőn a sajtónak, bírálva többek közt a pénzügyi, az energiaügyi, munkaügyi, egészségügyi, oktatási és a gazdasági minisztert is.

Hirdetés
Hirdetés

A politikus a pénzügyminiszterrel kapcsolatban azt mondta, Románia ‘katasztrofális költségvetési politikát folytat’, rekordszintű kamattal vesz fel hiteleket ahelyett, hogy az inflációt próbálná megakadályozni és a költségvetési hiány csökkentésére törekedne.

A munkaügyi miniszternek azt rótta fel, hogy képtelen ellátni a szociális védelmi feladatokat, és tehetetlen a különnyugdíjak kérdésében.

Bírálta a szállításügyi minisztert is, aki szerinte veszni hagyja az országos helyreállítási tervben (PNRR) előirányzott pénzeket, mert bizonyos beruházásokra nem hirdette meg a versenytárgyalást.

Az egészségügyi minisztert azért cserélné le az USR ideiglenes elnöke, mert szerinte nem tesz semmit a kórházépítési projektek megvalósításáért, csak ‘handabandázik’ az ukrán menekülteknek járó egészségügyi ellátásokról, miközben az általa felsoroltakat még a román állampolgároknak sem biztosítják a valóságban.

Elmarasztalóan nyilatkozott az oktatási tárca vezetőjéről is, azt állítva, hogy sem a plágium enyhébb büntetőjogi besorolását célzó tervezettel, sem a jelenléti oktatásra való átállás miatt tömegesen lakást kereső egyetemisták ügyével nem tud mit kezdeni.

Drulă azt is felrótta a kormánynak, hogy képtelen kezelni az energiaár-növekedést és az inflációt, és a energiaárakra vonatkozó kormányrendelet olyan, ‘mintha egy bukott diák írta volna meg’, eredménye pedig az lesz, hogy visszaveti az energiaügyi beruházásokat.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük