Felhívás!

Drasztikusan csökkentik az egyházaknak szánt összeget

Drasztikusan csökkentik az egyházaknak szánt összeget Románia

A Digi24 szerint mintegy 760 millió lej lesz az az összeg, amelyet a kormányfőtitkárságon keresztül kapnak meg a romániai egyházak, de ez jóval kevesebb, mint ami tavaly jutott nekik.

A legnagyobb csökkentés a templomépítésre, a templomok felújítására szánt összegeknél észlelhető, ahol 2021-re mindössze 28 millió lejt irányoztak elő, a tavalyi 249 millió lejhez képest.

Az egyházi alkalmazottak fizetése viszont nőni fog idén. A 760 millió lejes teljes költségvetésnek 95 százalékát a lelkészek fizetésére költik. A teológiai oktatók bére is nőni fog.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. február 18., 11:42
  ÉRTÉKELÉS: 13

  meg igy is tul sokat kapnak,es meg a nepektol is elveszik szemrebbenes nelkul meg a szegenyektol is.[tisztelet a kivetelnek].en ugy tudom ,hogy,,Isten igejet ingyen kaptatok es ingyen adjatok,,ebbol mit tartanak be.?a felujitast megertem de azok az egyhazak akiknek tenyleg kellene keveset kapnak es tul sok ortodox templom epul ,pazarlas .imadkozni barhol lehet.Isten a szivbol jovo imat barhol meghallgatja nincs szukseg fenyuzesre.

 • User
  Dátum: 2021. február 18., 18:43
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Az egyhazat a hivok kellenne hogy eltartsak,nem a koltsegvetesbol nyomni a penzt ! Foleg valasztasok elott!Az allamtol kapot penzen a papsag kit szolgal?