Dragnea szerint fel kell számolni a törvényhozók különnyugdíját

Dragnea szerint fel kell számolni a törvényhozók különnyugdíját Románia

Fel kell számolni a parlamenti képviselők különnyugdíját, vélekedett kedden Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

‘Tudom, hogy nem fog tetszeni képviselőkollégáimnak, de szerintem nem fognak belehalni. A törvényhozók speciális pótlékáról van szó, én lemondtam róla, mandátumom lejárta előtt egy nappal benyújtottam lemondásom, hogy ne részesülhessek benne. Növeltük és tovább fogjuk növelni a nyugdíjakat, de a parlamenti képviselők speciális nyugdíja kényes kérdés, és azt hiszem, bátran kell szembenéznünk vele, és azt gondolom, hogy nem maradhat meg ez a speciális jövedelem a törvényhozók számára. Senki nem kérte ezt a mostani parlamenti képviselők közül, mielőtt felkerült volna a jelöltlistára. Én azt hiszem, fel kell számolni, és fel is tudjuk számolni” – mondta Dragnea az Adevărul Live-nak adott nyilatkozatában.

A választások után elemzik Dăncilă politikai viszonyát a PSD-vel

Dragnea szerint Viorica Dăncilă “eddig” jó kormányfő, ami pedig a miniszterelnök politikai viszonyát illeti a párttal, Dragnea azt mondta, a vasárnapi választások után fogja kielemezni a helyzetet.

“Ezzel kapcsolatban a tanácsom bármely politikusnak, aki véletlenül és ideiglenes jelleggel bekerül egy kormányba az, hogy ne feledje el, miért is tették oda. Azért tették oda, hogy gyakorlatba ültessen egy kormányprogramot, amit a románok támogattak szavazatukkal (…) Ha a kormány minden tagja észben tartja ezt, és nem gondolja úgy, hogy kinevezése másnapján hirtelen megokosodott, akkor jó és hatékony miniszter lesz. Ha mással foglalkozik, nem lesz belőle jó miniszter, mert akkor már nem arra koncentrálja az energiáját és tudását, hogy koordinálja a rábízott tárcát” – fejtette ki a PSD elnöke.

Szintén a vasárnapi választások lejárta után, még az este folyamán fogja bejelenteni, hogy indul-e majd az őszi államelnöki választásokon, avagy sem, szögezte le Dragnea a témát firtató kérdésre.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.