Felhívás!

Dragnea szerint az önkormányzatok legalább annyi pénzt kapnak, mint tavaly

Dragnea szerint az önkormányzatok legalább annyi pénzt kapnak, mint tavaly Románia

Az önkormányzatok legalább a tavalyi költségvetésüknek megfelelő összegből gazdálkodhatnak az idén – közölte Liviu Dragnea a Romániai Megyei Jogú Városok Egyesületének képviselőivel való egyeztetést követően. A szociáldemokrata pártelnök szerint pénteki ülésén fogja elfogadni a kormány a 2019-es állami költségvetés tervezetét.

Dragnea szerint országos szinten 27 százalékkal több pénzt utalnak ki idén az önkormányzatoknak az elmúlt évekhez képest. Hozzátette, a kormány illetékesei arról biztosították, hogy mindegyik önkormányzat megkapja a legalább a tavalyi költségvetésének megfelelő összeget, ugyanakkor “a megyei jogú városok nagy részének nagyobb(…), a megyéknek és községeknek pedig jelentősen nagyobb lesz a jövedelme”.

A PSD-elnök rámutatott, a kormány pénzt utal majd ki minden olyan helyi és megyei önkormányzatnak, amelyik nem fogja tudni fedezni a költségeit.

Liviu Dragnea szerint pénteki ülésén fogadja el a kormány a 2019-es állami költségvetés tervezetét, amely ezt követően a parlament elé kerül.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások