Felhívás!

Dragnea: Nem az MCV és a különféle jelentések képezik a fontos témákat Románia számára

Dragnea: Nem az MCV és a különféle jelentések képezik a fontos témákat Románia számára Románia

Románia számára az egészségügy, az oktatás, az infrastruktúra, a mezőgazdaság, a gazdasági fejlődés, a nagyobb jövedelmek biztosítása jelenti a fontos témákat, nem az országról szóló különféle határozatok és jelentések – jelentette ki kedden Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

A párt állandó bizottságának ülését követően arról kérdezték az újságírók Dragneát, hogy milyen lesz az országnak az Unióhoz fűződő viszonya a hat hónapos elnökség ideje alatt, olyan körülmények között, hogy európai szinten bírálat érte Romániát olyan “nagy témákkal” kapcsolatban, mint az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) vagy az igazságügyi törvények.

“Én mint egyszerű, de nem alázatos román állampolgár úgy vélem, hogy nem ezek a nagy témák Románia számára… A valóban nagy témák túlmutatnak a különféle határozatokon és MCV-ken. Itt az egészségügyről, az oktatásról, az infrastruktúráról, a mezőgazdaságról, a gazdasági fejlődésről, a nagyobb jövedelmek biztosításáról, a kiszámítható üzleti környezetről és a nagy rendszerek reformjáról beszélünk. Ezek mind olyan ügyek, amelyekkel kapcsolatban többször, személyesen és intézményesen is nyilvánosan felkértem az államfőt, hogy működjünk együtt, de hiába” – nyilatkozta Dragnea.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.