Felhívás!

Dragnea: Johannisnak rögeszméje a kormány leváltása

Dragnea: Johannisnak rögeszméje a kormány leváltása Románia

Klaus Iohannisnak már 2016 óta rögeszméje a kormány leváltása – véli Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök.

Dragnea ezzel az államfő azon hétfői kijelentésére reagált, miszerint “politikai szükségszerűség a demokrácia eme balesetének, a Dragnea-Dăncilă-kormánynak a leváltása”.

“Mindenkinek megvannak a maga rögeszméi. Klaus Iohannisnak ez a rögeszméje már a 2016. decemberi választások éjszakája óta. Szóljanak, ha túl csúnyán beszélek róla” – mondta a PSD elnöke az újságíróknak.

Dragnea szerint a kabinet már többször rácáfolt Iohannis “vészjósló hazugságaira” és bebizonyította, hogy a kormányprogramban vállaltakat gyakorlatba is ülteti. A kormány készen áll arra, hogy sikeresen ellássa az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, és ezt az Európai Bizottság főtitkára is megerősítette – hangoztatta a PSD-elnök.

Hozzátette, az államfő azáltal, hogy megpróbálja elhitetni a hazai és a nemzetközi közvéleménnyel, hogy az ország nincs felkészülve az EU-elnökségre, nagymértékben árt Romániának. “Egy államfő részéről minősíthetetlen, amit tesz” – fogalmazott.

Klaus Iohannis államfő hétfőn azt mondta, a Dragnea-Dăncilă-kormány a demokrácia egy balesete, és a kabinet leváltása politikai szükségszerűség.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.