A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Dragnea: Johannis egy ideges, bepánikolt személy

Dragnea: Johannis egy ideges, bepánikolt személy Románia

Klaus Johannis egy ideges, bepánikolt személy, mert látja, hogy “miként hull darabokra az a gyűlöletes rendszer, ami eddig védte” – jelentette ki csütörtökön Liviu Dragnea. A képviselőház elnöke szerint nem veszélytelen, ha egy olyan ember, aki a bíróságok által bizonyítottan bűntetteket követett el, sokat használja a “bűnöző” kifejezést.

“Nem csoda, hogy az elnök bepánikolt, irritált és ideges (…), amikor látja, hogy miként hull darabokra az a gyűlöletes rendszer, amely eddig védte, és komolyan számolnia kell azzal, hogy eljön majd az idő, amikor számot kell adnia törvénytelen cselekedeteiről, amiket az évek folyamán elkövetett” – nyilatkozta Dragnea a parlamentben.

Úgy véli: a Johannisszal kapcsolatban napvilágot látott iratok “fiókba kerültek, mintha egyszerű emberről lenne szó”.

“Románia elnöke nem egyszerű ember, hanem egy olyan személy, aki Románia legmagasabb köztisztségét tölti be. Nem akart válaszolni, hanem ehelyett inkább feltette a “bűnöző” lemezt. (…) Nem veszélytelen, ha egy olyan ember, aki a bíróságok által bizonyítottan bűntetteket követett el, sokat használja a “bűnöző’ kifejezést” – állapította meg Dragnea, aki hozzátette: a nyilvánosságra hozott hat ügyirat valós, a bíróságokon lévő, Johannis államfőt érintő perekkel kapcsolatos.

A képviselőház elnöke úgy fogalmazott: fölösleges Klaus Johannis felfüggesztését kezdeményezni, mert “mindazzal, amit tesz, önmagát függeszti fel”.

Johannis korábban álhírek terjesztésével vádolta Dragneát

Liviu Dragnea, miután “felkapaszkodott” az állam csúcsára, álhírterjesztésben jeleskedik – nyilatkozta kedden Klaus Johannis államfő, aki hazugságoknak minősítette a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének vádjait.

“Ez történik akkor, amikor egy bűnöző kerül az állam élére. Márpedig ez a Dragnea nevű bűnöző, aki felkapaszkodott a párt és az állam csúcsára, fejlődik. Sajnos nem a közpolitikák minősége és nem is a jogállam területén, hanem az álhírterjesztésben jeleskedik. Amit bemutatott, azt ma fake news-nak hívják. Régebben még egyszerűen hazugságoknak nevezték. Ezek összegyűjtött PSD-s hazugságok” – mondta Johannis, aki Caragiale műveibe illő jelenetnek nevezte, hogy tegnap Dragnea két bőrönddel tartott sajtóértekezletet.

Hozzátette: “a hazugok által terjesztett hírekkel ellentétben” semmi köze nincs a teleormani gazda földjén talált, a TelDrum aktáit rejtő bőröndhöz

Dragnea bőröndökkel ironizált

Liviu Dragnea két bőrönddel jelent meg hétfőn az alakulat országos végrehajtó bizottságának hétfői ülésén.

Az ülés előtt Dragnea azt mondta, az egyik bőröndben “fánkokat hozott a Rise Project-től” (a román gogoaşă, azaz fánk szó másik jelentése: igaztalan állítás, fabulálás – szerk. megj.), a másik bőrönd Teleorman megyéből származik. “Mint minden Teleorman megyei lakos, találtam a telkem végében egy bőröndöt tele olyan dokumentumokkal, amelyek még nem kerültek a DNA-hoz” – mondta Dragnea.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.