Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Dragnea: fizethettem volna egy bizonyos árat, de nem akartam

FRISSÍTVE: Dragnea: fizethettem volna egy bizonyos árat, de nem akartam Románia

Nem akarta „bármilyen áron” elkerülni a börtönt – jelentette ki csütörtökön a legfelsőbb bíróságon Liviu Dragnea, hozzátéve: tisztességes tárgyalásra számított.

Hirdetés
Hirdetés

„Bár a sajtóban azt mondták, hogy bármilyen áron megpróbáltam kijutni a börtönből, ez nem így van. Fizethettem volna egy bizonyos árat, de nem akartam, tisztességes tárgyalást akartam” – mondta Dragnea a bíróknak.

Amikor az újságírók rákérdeztek, hogy milyen „árra” utalt, Dragnea azt mondta: „Románia lett volna az ár”.

„Azt gondoltam és továbbra is azt gondolom, hogy egy embert csak egy, a törvény alapján létrehozott bíróság ítélhet el. Nem lehet tisztességes eljárásról vagy ítéletről beszélni egy jogellenesen létrehozott bíróság esetében” – hangoztatta Dragnea.

Dragnea ügyvédei szintén azt állítják, hogy az ellene kimondott ítéletet egy törvénytelenül létesített testület hozta, ami jogellenes fogva tartáshoz vezetett, és kérték, hogy fogadják el fellebbezésüket.

Az ügyész a fellebbezés elutasítása mellett érvelt.

A legfelsőbb bíróság egy későbbi időpontban hirdet ítéletet Dragnea fellebbezésével kapcsolatban.

Liviu Dragneát tavaly május 27-én ítélték jogerősen három és fél év szabadságvesztésre hivatali visszaélésre való felbujtás miatt.

A vád szerint Dragnea – aki a tettek elkövetésekor a Teleorman megyei tanács elnöke volt – közbenjárt annak érdekében, hogy a PSD megyei szervezetének két munkatársát a gyermekjogvédelmi igazgatóság alkalmazza, és rendszeres havi bért fizessen nekik úgy, hogy közben a két nő soha nem jelent meg hivatalos munkahelyén, és semmiféle tevékenységet nem végzett ott.

FRISSÍTÉS: Elutasították Dragnea igénylését

Elutasította csütörtökön a legfelsőbb bíróság Liviu Dragnea igénylését, amelyben a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnöke a fiktív alkalmazások ügyében rá kiszabott három és fél éves börtönbüntetés eltörlését kérte.

A döntés nem jogerős, megfellebbezhető.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük