Dragnea: A titkosszolgálatok költségvetésének egy részét az egészségügyre kellene fordítani

Dragnea: A titkosszolgálatok költségvetésének egy részét az egészségügyre kellene fordítani Románia

Felkértem Viorica Dăncilă kormányfőt és Eugen Teodorovici pénzügyminisztert, hogy vizsgálják felül a titkosszolgálatoknak elkülönített költségvetési összeget és csoportosítsák át ennek egy részét az egészségügynek – nyilatkozta vasárnap Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

“Azt gondolom, hogy a titkosszolgálatok pénzének egy részét például az egészségügynek lehetne adni. Szerintem az is egy nemzetbiztonsági probléma, hogy minden gyerek ingyen kapjon D-vitamint. (…) Ha ezeket a módosításokat nem teszi meg a kormány, majd javasolni fogom én a parlamentben” – mondta Dragnea a PSD országos végrehajtó bizottsága (CExN) ülésének végén.

Amikor azt kérdezték, hogy kér-e újabb jóváhagyást a Legfelsőbb Védelmi Tanácstól (CSAT), Dragnea azt válaszolta: “A parlament nem kér jóváhagyást senkitől”.

Viorica Dăncilă miniszterelnök azt mondta a PSD országos végrehajtó bizottságának ülése után, hogy támogatja a kezdeményezést, de még nem született erre vonatkozó végleges döntés, így egyelőre azt sem kommentálta, hogy szükség lenne-e ez esetben a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) hozzájárulására.

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter a téma kapcsán rámutatott, még vasárnap este megvizsgálják annak lehetőségét, hogy a költségvetés tervezetében eredetileg a titkosszolgálatok számára elkülönített összegek egy részét átirányítsák az egészségügynek, és hétfő reggel ismertetik a “végső változatot”. A tárcavezető ugyanakkor hozzátette, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kormány kedden fogadja el a 2019-es állami költségvetés tervezetét.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 4., 10:06
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Végre valami okosat is mondott Dragnea,azt még hozzátenném ,hogy a hadsereg költségvetésének egyrészét is az egészségügyre kellen költeni,nem csak a titkosszolgálatét !!!!!
  A nemzet katedrálisa építésére elköltött több mint 100 millió eurót is inkább az egészségögyre kellett volna költeni…..

 • User
  Dátum: 2019. február 4., 11:57
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Egy orszag titkosszolgalatok nelkul nem tud jol mukodni.Most nem arra a titkosszolgalatokra gondolok,melyek 1989 elott mukodtek,sem arra a titlosszolgalatra,mely magyarokat uldoz es megfigyel,minden ok nelkul,vagy koholt vadakat keszit magyar allampolgarok ellen,mint ahogyan ezt tettek a Beke-Szocs ugyben,hanem arra a titkosszolgalatra,melynek az volna a feladata,hogy a roman allampolgarok erdekeit(ebbe beleertve az itt elo kissebbsegek erdekeit is!) vedje,minden teruleten a kulfoldiekkel szemben.Arra a titkosszolgalatra,melynek feladata volna az orszag kirablasat megallitani.Arra a titkosszolgalatra,mely megvedi orszagunkat a kulfoldi kemkedes ellen ,stb. Arra a titkosszolgalatra,mely sem 1989 elott nem azt tette amit tennie kellett volna,sem 1990 utan,soha nem azzal foglalkozott,amiert valojaban megalakult ! Mert ezt a titkos szolgalatot,mely most mukodik es melynek neve S.R.I, ezt kulfoldrol iranyitjak,ettol fogva nem is kepviselheti a roman allamot tisztessegesen,hiszen a kulfoldi multinacionalis cegek erdekeit es a kulfoldi uzletemberek erdekeit kepviseli,az orszag realis edekeivel ellentetben. Es ha ez igy van,akkor ilyen titkosszolgalatra semmi szuksege Romanianak!