Felhívás!

Diplomaták farsangoltak

Diplomaták farsangoltak Románia

Székelyföldön búcsúztatta a farsangot a bukaresti amerikai, brit, belga és magyar nagykövet, erre a rendszerváltás óta nem volt példa. A Csíkszentsimonban tartott farsangbúcsúztatón Hans Klemm, Paul Brummel, Thomas Baekelandt és Zákonyi Botond vett részt.

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint a diplomaták némelyike a családjával vett részt a farsangi ünnepélyen, amelyen 13 Hargita megyei település hagyományőrzői mutatták be farsangi szokásaikat. A brit és a belga nagykövet a kürtőskalács készítését is kipróbálta az egyik standnál.

A nagykövetek elismerően nyilatkoztak az Agerpresnek a megismert néphagyományokról, a megkóstolt italokról és ételekről. Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott elnöke elmondta: politikamentes látogatáson vettek részt a vendégek, hogy a székelyföldi kulturális értékek, vendéglátás híre általuk messze jusson.

Hargita megyében 26 éve tartanak farsangbúcsúztató ünnepséget. Minden évben más település látja vendégül a hagyományőrző csoportokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.