Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Dél-Korea támogatását kérte Románia OECD-csatlakozásához Nicolae Ciucă

Dél-Korea támogatását kérte Románia OECD-csatlakozásához Nicolae Ciucă Románia

Han Dokszu dél-koreai kormányfővel találkozott szerdán Nicolae Ciucă. A miniszterelnök arra kérte tárgyalópartnerét, hogy Dél-Korea támogassa Románia csatlakozását a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) – tájékoztatott a kormány.

A közlemény szerint a találkozót Nicolae Ciucă tokiói látogatásának alkalmával tartották meg. A felek Abe Sinzó volt japán miniszterelnök állami temetésént vettek részt a japán fővárosban.

A megbeszélések fő témája a két ország stratégiai partnerségének a megerősítése volt, és terítékre került a globális biztonság is, az Ukrajna elleni orosz agresszióval összefüggésben.

A kormány közleménye szerint Nicolae Ciucă kifejezte a román fél szándékát a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésére, többek között a védelem területén, mivel a Koreai Köztársaság a NATO globális partnerei közé tartozik. A miniszterelnök ugyanakkor hivatalos látogatásra hívta Romániába Han Dokszut a két ország stratégiai partnersége aláírásának jövő évi, tizenötödik évfordulójára.

A román kormányfő emellett arra kérte tárgyalópartnerét, hogy Dél-Korea támogassa Románia OECD-csatlakozását. A kétoldalú gazdasági kapcsolatok erősítése érdekében javasolta hivatali kollégájának a korábban létrehozott ipari együttműködési bizottság munkájának újraindítását és egy üzleti fórum szervezését a zöldenergia-termelés, az atomenergia, az információs technológia területén rejlő lehetőségek kiaknázásáért.

(forrás: Agerpres, fotó: gov.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük