Felhívás!

December 20-áig a parlament elé kerül a jövő évi költségvetés-tervezet

December 20-áig a parlament elé kerül a jövő évi költségvetés-tervezet Románia

Nicolae Ciucă ígéretet tett, hogy az államháztartási törvény tervezete december 20-áig a parlament elé kerül – mondta hétfőn Ionuţ Stroe, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szóvivője.

Ionuţ Stroe a PNL végrehajtó bizottságának ülése után nyilatkozott a sajtónak. Tájékoztatása szerint miniszterelnöki ígéret van arra, hogy a jövő évi állami költségvetésről szóló törvény tervezetét december 20-áig a parlament elé terjesztik, hogy “időben megvitassák és elfogadják azt”.

A 2022-es adóztatási és költségvetési stratégiával kapcsolatban Stroe közölte, a PNL végrehajtó bizottságának tagjai ismét megerősítették, hogy jövő évben nem vezetnek be új adónemeket. “Ehhez ragaszkodunk” – fogalmazott a szóvivő.

Hozzátette, a költségvetés kidolgozásakor a hiánycsökkentést és az Európai Bizottsággal folytatott megbeszélések során vállalt makrogazdasági mutatók fenntartását prioritásként kezelik. 2022-re 5,84 százalékos hiánycélt tűzött ki a kormány.

Stroe azt is kijelentette, a PNL következetesen kiáll a nyugdíjrendszer megreformálása mellett.

A koalíció hétfői ülésén a pénzügyminiszter ismerteti a jövő évi költségvetés tervezetének első változatát

A koalíció vezetőinek hétfői ülésén a pénzügyminiszter ismerteti a jövő évi költségvetés tervezetének első változatát – közölte a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

Florin Cîţu ezzel kapcsolatban elmondta: a 2022-es büdzsé összeállításakor a PNL a választóknak tett ígéretek, illetve az Európai Bizottsággal és az intézményi befektetőkkel szembeni kötelezettségvállalások teljesítését tartja a legfontosabbnak.

A politikus hozzátette: a befektetésekre alapozó gazdaságfejlesztési paradigma szerinte bebizonyította az életképességét, ezért a liberálisok ehhez az irányhoz továbbra is ragaszkodnak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.