Hirdetés
Hirdetés

Daul: botrányosnak tartom, ami Romániában történik

Daul: botrányosnak tartom, ami Romániában történik Románia

Reményét fejezte ki Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke azzal kapcsolatban, hogy a román állampolgárok részt fognak venni a Klaus Johannis elnök által május 26-ára kiírt népszavazáson.

Hirdetés
Hirdetés

A Nagyszebenben tartózkodó Daul a Nemzeti Liberális Párt elnökével, Ludovic Orbannal tartott közös sajtótájékoztatót szerdán. Az EPP-elnök szerint a népszavazás tétje a jogállamiság, az igazságszolgáltatás függetlensége és a korrupció elleni harc. “Ezért hozta Johannis elnök ezt a döntést; 200 százalékosan támogatom. A válasz a nép kezében van. (…) Botrányosnak tartom, ami Romániában folyik. Romániában az élelmiszeripari előírásokat betartják, de felháborító módon a jogállamiságot, az igazságszolgáltatás függetlenségét és a korrupcióellenes harcot viszont nem tartják tiszteletben” – jelentette ki Joseph Daul.

Az Európai Néppárt vezetője sajnálatosnak nevezte, hogy romániai fiatalok a korrupció miatt elhagyják az országot. “Mi az EPP-ben valóban tiszteletben tartjuk a demokráciát, és ezt be is bizonyítottuk. Orbán Viktor esetében is hasonlóan jártunk el, demokratikus vitára és titkos szavazásra került sor, és két alternatíva volt: a felfüggesztés, illetve a kizárás” – emlékeztetett Daul.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük