Felhívás!

Dăncilă szerint Johannis félretájékoztatja a lakosságot

Dăncilă szerint Johannis félretájékoztatja a lakosságot Románia

Választási játszmát űz Klaus Johannis elnök a románok kárára és félretájékoztat a 2019-es költségvetéssel kapcsolatos kijelentéseivel – jelentette ki a keddi kormányülés elején Viorica Dăncilă miniszterelnök.

Dăncilă azt mondta, Johannis elnök félretájékoztatja a román állampolgárokat és “nevetséges magyarázatokat” ad arra, miért akadályozta meg a 2019-es állami költségvetés elfogadását. “Egyértelműen választási játszmát űz a románok kárára” – fogalmazott a kormányfő, aki szerint az államelnök “felelőtlen” kijelentéseket tesz és aggodalmat kelt a lakosságban azzal a “teljesen megalapozatlan” állítással, hogy nincs pénz a nyugdíjakra.

Kifejtette, Johannis alapvető tények ismeretének hiányában mondhatta azt, hogy hiányzik 1,4 milliárd lej a nyugdíjakra szánt költségvetésből. “A valóság az, hogy hosszú évek után a 2019-es esztendő az, amikor 1,7 milliárd lejes többlet lesz a nyugdíjalapban a társadalombiztosítási hozzájárulás terhének a munkáltatóról az alkalmazottra való átruházása nyomán, amit oly hevesen bírált az elnök” – mondta Viorica Dăncilă.

Kifejtette, az elnök felelőtlenül játszik az emberek érzelmeivel, de a nyugdíjasoknak semmi okuk aggodalomra, mert a kormány – ígéretéhez híven – folytatja a nyugdíjak emelését.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. március 13., 7:44
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Kedves szőkeciklon! Iohannis a bakkszász legalább kerek 3 nyelven igyekszik féretájékoztatni a népet! Sokan magyarként jobban beszéljük az ellenség nyelvét mint öN!