Felhívás!

Dăncilă: normális dolog a tüntetés, de civilizált körülmények között kellene tiltakozni

Dăncilă: normális dolog a tüntetés, de civilizált körülmények között kellene tiltakozni Románia

A demokráciában normális dolognak számít a tüntetés, azonban civilizált körülmények között kellene tiltakozni, jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő pénteken Zilahon, arra utalva, hogy az ország különböző településein az utóbbi időben tett látogatásai során több helyen tüntetők fogadták.

A Zilahra látogató kormányfőt tüntetők egy csoportja várta a városközpontban a következőket skandálva: “Büntetőügyesek nélkül!”, “Szégyelljétek magatokat!”, “PSD, a vörös pestis”. Az egyik tüntetőnél egy temetkezési koszorú volt, amelyen ez állt: “A halottak nem szavaznak”.

“A demokráciában normális dolognak számít a tüntetés, azonban civilizált körülmények között kellene tiltakozni. Soha nem volt a románok sajátja a verbális agresszió, a sértegetés, ez a széthúzás, ez a viselkedés, ami senkinek nem tetszhet. (…) Úgy gondolom, a megoldásokat csak párbeszéddel tudjuk megtalálni, nem ilyen megnyilvánulásokkal” – hangsúlyozta a kormányfő sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, a tüntetők tulajdonképpen nem is kérnek semmit, csak sértegetni akarnak, széthúzást akarnak kelteni a társadalomban.

“Ezek a tüntetések negatívan hatnak Románia külföldi megítélésére, tekintve, hogy mi töltjük be jelenleg az EU soros elnöki tisztségét” – szögezte le Dăncilă, aki szerint “ennek a kormánynak volt a leghatékonyabb elnöki mandátuma”, mivel 90 jogalkotási dossziét sikerült lezárnia száz nap alatt, míg Bulgária 43-at, Ausztria pedig 53-at zárt le EU-elnökségének hat hónapja alatt.

Viorica Dăncilă kormányfő pénteken Sorina Pintea egészségügyi és Niculae Bădălau gazdasági miniszter kíséretében hivatalos látogatást tett Szilágy megyében.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások