Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă: hétfőn döntünk az esetleges kormányátalakításról

Dăncilă: hétfőn döntünk az esetleges kormányátalakításról Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottságának hétfői ülésén döntenek az esetleges kormányátalakításról – jelentette be pénteken Viorica Dăncilă miniszterelnök, a francia nemzeti ünnep – július 14-e – alkalmával adott fogadáson.

Hirdetés
Hirdetés

A kormányfő úgy fogalmazott, hogy “természetesen” egyeztet Klaus Johannis államfővel a kormány összetételében eszközölendő cserékről.

A PSD elnöke szerint ugyancsak a végrehajtó bizottság hatásköre dönteni a párt államfőjelöltjéről is.

“Nem helyénvaló Kövesi támogatása”

Amíg kételyek merülnek fel Laura Codruţa Kövesi személyével kapcsolatban, addig nem helyénvaló az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) volt főügyészének támogatása, hogy elnyerje az európai főügyész tisztséget – jelentette ki pénteken Viorica Dăncilă, a francia nemzeti ünnep – július 14-e – alkalmával adott fogadáson. A miniszterelnök hozzátette: ez az ő személyes véleménye, a végső döntést a Szociáldemokrata Párt (PSD) illetékes testületei hozzák meg.

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa közötti tárgyalások az európai főügyész kinevezéséről, amelyre Kövesi is pályázik, áprilisban értek véget, megállapodás nélkül. Az ügy a májusban megválasztott Európai Parlament napirendjére kerül.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük