Felhívás!

Dăncilă egy infrastrukturális befektetésekkel foglalkozó ügyosztály létrehozását tervezi

Dăncilă egy infrastrukturális befektetésekkel foglalkozó ügyosztály létrehozását tervezi Románia

Infrastrukturális projektekkel foglalkozó ügyosztályt hoz létre Viorica Dăncilă, és “engesztelhetetlen” lesz azokkal szemben, akik nem látják el megfelelően a feladatukat. Ezt az Antena 3 televíziócsatornának nyilatkozta vasárnap este a kormányfő.

Dăncilă kifejtette, az infrastrukturális fejlesztésekre – autópályák, kórházak építésére – már 30 éve vár a lakosság, ezért elhatározta, hogy létrehozza az infrastruktúráért felelős ügyosztályt, amely tíz nagy jelentőségű projektért felel majd, és hetente ellenőrzi a fejlesztések stádiumát. Ebben az ügyben már kedden megbeszélést tart a szállításügyi miniszterrel. “Én az egyensúly és konszenzus híve vagyok, de engeszthetetlen leszek azokkal, akik megengedik a munkálatok késlekedését, és akik nem látják el a rájuk bízott feladatot” – helyezte kilátásba a kormányfő.

Azt is elmondta, elképzelése szerint minden nagy befektetést külön szakember fog hetente ellenőrizni, és nem fogad el több, a késlekedéseket magyarázó kifogást. “Az emberek már nem fogadnak el semmilyen magyarázkodást. Az emberek konkrétumokat akarnak. Azt akarják, hogy kevesebbet beszéljünk és többet építsünk” – fogalmazott a miniszterelnök.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.