Felhívás!

Dăncilă: bizalmi szavazást kérünk a parlamentben

Dăncilă: bizalmi szavazást kérünk a parlamentben Románia

A kormány bizalmi szavazást kért a parlamentben – jelentette ki csütörtökön Argeşen Viorica Dăncilă, aki hozzátette: a legjobb fegyver a tárgyalás.

A kormányfő megerősítette: nem áll szándékukban átadni a kormányzást.

“Bizalmi szavazást kérünk a parlament plénumában. Függetlenül attól, hogy az ellenzék benyújt-e bizalmatlansági indítványt, vagy sem, nekünk bizalmi szavazást kell kérnünk a parlamentben, mert olyan portfóliókkal rendelkezünk, ahol nincs miniszterünk, és amelyben az átmeneti időszak lejárt, tehát vissza kell térnünk a normalitáshoz. Én nem lennék annyira biztos, hogy hiányzik a 29 szavazatunk, szeretném megtudni, mi lesz, úgyhogy a parlamentbe megyünk. A politikában bármi lehetséges. (….) És a legjobb politikai fegyver a tárgyalás. Tárgyalunk, hogy továbbléphessünk. (…) Ha nem kapjuk meg a bizalmat, akkor a kormány az eredeti formában marad, és egy másik formulát javasolunk”- mondta a miniszterelnök egy sajtótájékoztatón.

“Az USR nevetség tárgyává teszi az országot”

Nem utasították el az Európai Bizottság román biztosi tisztségére tett javaslatainkat – jelentette be csütörtökön Piteşti-en Viorica Dăncilă miniszterelnök, aki szerint a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselői nevetség tárgyává teszik az országot, mert azért lobbiznak Brüsszelben, hogy ne fogadják el a jelöléseket.

Dăncilă azt mondta: “semmi olyan információja nincs”, ami szerint elutasították volna a javaslatokat.

A miniszterelnök elítélte az USR képviselőit, akik “mindig Románia érdekei ellen dolgoznak”, és “nevetség tárgyává teszik az országot”, amennyiben most is azért lobbiznak, hogy Brüsszel ne fogadja el a jelöléseket.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.