Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă azt állítja, a referendumon is szavazni fog vasárnap

Dăncilă azt állítja, a referendumon is szavazni fog vasárnap Románia

A miniszterelnök bevallása szerint nemcsak az európai parlamenti választáson, hanem az azzal párhuzamosan zajló referendumon is szavazni fog vasárnap.

Hirdetés
Hirdetés

A bákói látogatáson tartózkodó kormányfő azt mondta, azért akar részt venni a népszavazáson, mert a jogállamiság és az igazságszolgáltatás függetlenségének támogatója.

“Ahogyan azt minden alkalommal elmondtam, támogatója vagyok a jogállamiságnak és az igazságszolgáltatás függetlenségének, mint ahogyan az állampolgári jogoknak is, mert ezeket is mindig szem előtt kell tartani, mindezeknek egyensúlyban kell lenniük” – nyomatékosította a miniszterelnök.

Nem tart attól, hogy leváltják

Viorica Dăncilă állítása szerint nem tart attól, hogy leváltják a miniszterelnöki tisztségből.

A kormányfő azt mondta, politikai kormányról lévén szó természetes, hogy a párt nyomon követi a kabinet tagjainak munkáját. Hozzátette, nem tart attól, hogy meneszteni fogják a tisztségből. “Nem tartok attól, hogy leváltanak. Mindig, amikor elvállalsz egy tisztséget, annak tudatában teszed, hogy eljön majd az a nap is, amikor távoznod kell. Az a fontos, hogy azzal a tudattal távozz, hogy azt tetted, amit kell” – nyomatékosította.

A miniszterelnök kiemelte, 73 százalékban teljesítették a kormányprogramba foglaltakat és úgy véli, ezt méltányolni fogja a Szociáldemokrata Párt a miniszterek és a kormányfő eddigi tevékenységének számbavételekor.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük