Felhívás!

Dăncilă: az ellenzéknek nincs elég szavazata

Dăncilă: az ellenzéknek nincs elég szavazata Románia

Az ellenzéknek nincs elég szavazata, menekül a saját maga által benyújtott bizalmatlansági indítvány elől – nyilatkozta szerda este a Szociáldemokrata Párt (PSD) székházában Viorica Dăncilă pártelnök.

“Az a meglepetés ért, hogy az ellenzék valósággal menekül a saját maga által benyújtott bizalmatlansági indítvány elől. Az egyetlen dolog, amit sikerült bizonyítania, hogy nincs elég szavazata ahhoz, hogy átvigye a bizalmatlansági indítványt a parlamenten” – mondta Viorica Dăncilă.

A pártelnök azzal vádolta az ellenzéket, hogy “húzza az időt” a indítvánnyal kapcsolatban.

“Ez az időhúzás azt mutatja, hogy mennyire akarják, hogy átvegyék a kormányzást” – mondta Dăncilă.

“Az államfőnek azonnal ki kell neveznie az ügyvivő minisztereket”

Az alkotmánybíróság igazat adott a kormánynak, az államfőnek azonnal ki kell neveznie az ügyvivő minisztereket és felszólította Klaus Johannist, hogy írásban indokolja meg visszautasításukat – nyilatkozta szerda este a Szociáldemokrata Párt (PSD) székházában Viorica Dăncilă pártelnök.

‘Az alkotmánybíróság a kormánynak adott igazat, az államfő nyilvánvalóan megsértette az alkotmányt. Felkérem az elnököt, hogy azonnal, nem pedig haladéktalanul, mert mindannyian láttuk, hogy mit jelent ez Klaus Johannisnál, nevezze ki az ügyvivő minisztereket. Felszólítom ugyanakkor, hogy az alkotmánybíróság döntésének megfelelően, írásban indokolja meg az elutasítások okát, ahogyan azt már eddig is meg kellett volna tennie. Tartson egy rövid szünetet a fotózkodások, könyvbemutatók és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) székházában tartott kampánygyűlések között, és vessen számot azzal, hogy még mindig az ország hivatalban lévő elnöke, és vannak olyan alkotmányos kötelezettségei, amelyeknek eleget kell tennie’ – mondta a PSD vezetője.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.