Felhívás!

Dăncilă: A kormány tartotta magát az ígéreteihez

Dăncilă: A kormány tartotta magát az ígéreteihez Románia

A 2018-as költségvetés végrehajtásáról szóló nyilvános adatok azt bizonyítják, hogy a kormány felelősségteljesen tartotta magát ígéreteihez és jó intézkedéseket hozott – mondta a szerdai kormányülés elején Viorica Dăncilă miniszterelnök.

“Egyetlen év alatt elértük azt, amit más kormányoknak egy teljes mandátum alatt sem sikerült. Az államháztartási bevételek 2018-ban meghaladták a 295 milliárd lejt, ami 32%-os növekedést jelent 2016-hoz képest” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a bruttó hazai termék (GDP) 2016-hoz képest 25 százalékkal nőtt, elérve a 949,6 milliárd lejt.

A kormány intézkedéseinek köszönhetően jelentősen megnőttek az uniós támogatások, 2018-ban a kifizetésekre átutalt összeg meghaladta a 27 milliárd lejt. “Amint megígértük, növeltük a nyugdíjakat, valamint az oktatásban és egészségügyben dolgozók jövedelmét, és 2017-hez képest 28 százalékkal több pénzt fordítottunk beruházásokra” – sorolta Dăncilă.

“Mindenkit biztosítani szeretnék, hogy 2019-ben is egy jobb életet fogunk biztosítani a román állampolgárok számára” – mondta a kormányfő.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások