Felhívás!

Dan Barna a kétfordulós polgármester-választás bevezetését sürgeti

Dan Barna a kétfordulós polgármester-választás bevezetését sürgeti Románia

Elégedetlenségének adott hangot Dan Barna, az USR PLUS társelnöke amiatt, hogy a június 27-ére kitűzött időközi helyhatósági választások egyfordulósak lesznek.

Barna beszámolt arról, hogy az USR PLUS országos vezetőségének hétfői ülésén felmerült a választási törvénykönyv kérdése is. Mit mondta, az USR PLUS által sürgetett és a kormányprogramban megígért kétfordulós polgármester-választás bevezetése késlekedik, így a hónap végére kiírt időközi helyhatósági választások egyfordulósak lesznek. “A koalícióban javasolni fogom, hogy dolgozzunk ki világos ütemtervet erre a kérdésre vonatkozóan” – tette hozzá.

Dan Barna elfogadhatatlannak nevezte, hogy hatalomra kerülés után egyes kampánytémák lekerülnek a napirendről. “A választási program a választási reform szükségességét hangsúlyozta, és ezt meg kell valósítani, mert most pont úgy fognak folyni a választások, mint a PSD idején. Történt itt valami előrelépés?” – tette fel Barna a kérdést.

Dan Barna nyilatkozatára a PNL elnöke, Ludovic Orban úgy reagált: a liberális pártiak is a kétfordulós polgármester-választás bevezetését támogatják, de a 2024-es választási év még messze van.

“Emlékeztetném önöket, hogy az általam vezetett kormányt bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatták, mert a PNL-kormány felelősséget vállalt a kétfordulós polgármester-választásért. Nyilván mi is támogatjuk, de azt akarjuk, hogy ez a döntéshozatal pillanatában történjen meg. Egyelőre messze vagyunk a 2024-es választási évtől” – fogalmazott Orban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. június 14., 20:10
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Ezert fizessuk oket hogy egyszer egy fordulos maskor ket fordulos legyen a polgarmester valasztas!?Mint anno a milicistak:ha nem volt dolguk levettek a zubbony es azt oriztek!!!NAPLOPOK GYULEKEZETE!!!