Felhívás!

Csúszópénz elfogadása közben érte tetten a DNA a volt egészségügyi minisztert

Csúszópénz elfogadása közben érte tetten a DNA a volt egészségügyi minisztert Románia

Az Agerpres hírügynökség forrásai szerint az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei tetten érték Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert, a nagybányai sürgősségi kórház menedzserét, amint saját irodájában csúszópénzt fogadott el.

A források szerint Pintea egy orvosi termékek beszerzésére vonatkozó szerződés megkötéséért kapta az összeget.

A volt egészségügyi minisztert Bukarestben hallgatják ki.

FRISSÍTÉS: Előzetes letartóztatásba helyezték Sorina Pintea

Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert vesztegetés elfogadása miatt.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) szombat reggel helyeztette 24 órára őrizetbe Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert, a nagybányai Dr. Constantin Opriş sürgősségi kórház menedzserét. A volt egészségügyi miniszter ellen vesztegetés elfogadása indult büntetőjogi eljárás. A DNA ezt követően kérte Sorina Pintea előzetes letartóztatását a bukaresti törvényszéktől.

A nyomozati anyag szerint Sorina Pintea a nagybányai kórház menedzsereként 2019 decembere és 2020 februárja között egy közvetítő révén 10.000 eurót és 120.000 lejt kapott egy cégtől. Az összeg egy új sebészeti részleg építésére vonatkozó közbeszerzési szerződés értékének 7%-át teszi ki. A szerződést a kórház kötötte meg az említett céggel 2019-ben.

Pinteát akkor érték tetten, amikor 2020. február 28-án átvette a kórházi irodájában a 120.000 lejt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. február 29., 14:53
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Az összes tolvaj!!! Csak vegyük pl.a környékünk orvosait akik még nem is láttak minisztert élőben!😁 Várakozik az ember órákig az ajtóban és néha,néha megjelenik 1 ügynök a dokinál, h kifizesse a dokit, h az embernek 1 halom gyógyszert felírjon! A másik még mindig a csuszó pénz mert hanem nehezen lehet sokuknál érvényesülni!