Hirdetés
Hirdetés

Csoma Botond: a miniszterelnök lemondása tiszteletre méltó és felelősségteljes gesztus volt

Csoma Botond: a miniszterelnök lemondása tiszteletre méltó és felelősségteljes gesztus volt Románia

Tiszteletre méltó és felelősségteljes gesztusként minősítette Ludovic Orban miniszterelnök lemondását Csoma Botond RMDSZ-es képviselő az Agerpres hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

Hirdetés
Hirdetés

“A miniszterelnök úr lemondásáról úgy véljük, hogy az egy felelősségteljes gesztus volt Ludovic Orban részéről. Vállalta a felelősséget a PNL eredményéért. A PNL meg akarta nyerni a parlamenti választásokat, több szavazatot óhajtott elérni, és ez nem sikerült neki. Orban úr felvállalta a felelősséget ezért. Úgy vélem, ez nem túl gyakori gesztus a romániai politikai életben. Véleményünk szerint ez tiszteletre méltó gesztus volt, és ilyen értelemben üdvözöljük az”‘ – mondta az RMDSZ képviselője.

A további lépésekről Csoma úgy nyilatkozott: Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke már rövid beszélgetést folytatott Klaus Iohannis államfővel, és a Cotroceni-palotába az RMDSZ is küld delegációt a kormányalakítási konzultációkra. “Nagyon jó lenne, ha mielőbb lenne kormányunk” – vélekedett Csoma Botond, aki szerint olyan kabinetre van szükség, amely képes kidolgozni egy gazdaságfellendítési tervet és kezelni tudja a járványhelyzet okozta válságot.

Kormánykoalícióról még nem tartotta esedékesnek nyilatkozni Csoma Botond. ‘Túl korai erről beszélni. Kelemen Hunor úr bejelentette, hogy az RMDSZ jobbközép kormány alakításában lenne érdekelt, de még korai bejelenteni, hogy kivel lépnénk szövetségre és kivel nem” – szögezte le a képviselő.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások