Hirdetés
Hirdetés

Csőd szélére kerülhet az ország piacvezető biztosítótársasága

Csőd szélére kerülhet az ország piacvezető biztosítótársasága Románia

A Romániai Fuvarozók és Szállítók Szövetsége azt állítja, hogy az ország piacvezető biztosítótársasága, az Euroins rövidesen csődeljárás alá kerül – számolt be a Marosvásárhely Rádió a Ziare.com nyomán.

Hirdetés
Hirdetés

A Ziare.com portál azt írja, hogy a biztosítási piacot felügyelő Állami Pénzügyi Felügyelet (ASF) hiányosságokat állapított meg a biztosítótársaság gazdálkodásában, a pénzügyi baj pedig akkora, hogy már csak az alkalmazottakat tudják fizetni. A 14 országban jelen levő Euroins közleményben határolódott el a fuvarozók kijelentésétől. Azt állítják, lejáratókampány zajlik a társaság ellen.

Jelenleg az Euroins-nak van a legtöbb ügyfele Romániában. A hazai gépjármű-felelősségbiztosítási piac legnagyobb szereplője a City Insurance volt, tavaly ősszel azonban az ASF megvonta a cég működési engedélyét és fizetésképtelenné nyilvánította a biztosítót, mert nem hajtotta végre a kötelező tőkeemelést a megszabott határidőig.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. június 17., 5:01
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Egy év alatt,duplájára emelkedett a kötelező jármű biztosítás.Megis csődbe mennek a biztosító társaságok, hogy lehet ez?De kötelező meg kötni,mert ha nem felelőtlenség, és büntetést von maga után ugye.De ha esetleg igénybe kell venni,vagy meg szűnik időközbe, vagy nem fizet mert csődöt jelentet, Bravó