Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Csendben átnevezték a marosvásárhelyi orvosi egyetemet

Csendben átnevezték a marosvásárhelyi orvosi egyetemet Románia

Titokban felvette Emil Palade Nobel-díjas román származású amerikai tudós nevét a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem – számolt be az Erdély TV-re hivatkozva a Maszol.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt Leonard Azamfirei rektor jelentette be az intézetben zajló nemzetközi tudományos konferencia szerdai megnyitóján, amikor már három napja hivatalosan az Emil Palade nevet viselte egyetem. Talán nem véletlen, hogy titokban tartották a névfelvételt, hisz az eset aggályos, mert a törvény szerint multikulturális tanintézet rendszeresen figyelmen kívül hagyja a magyar vonal oktatóinak álláspontját.

Noha a törvény kötelezné erre, az egyetem – miközben az ősszel angol kart létesített – több éve nem hajlandó létrehozni a magyar kart, most pedig figyelmen kívül hagyta a magyar oktatók véleményét, akik azt szerették volna, hogy a multikulturalizmus jegyében, és a kolozsvári Babeș-Bolyai mintájára, kettős, román–magyar nevet válasszanak az egyetemnek.

(Maszol/ETV)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. június 14., 14:06
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A magyar “erdekkepviselet”aldasos munkajanak az eredmenye ez is! Minden nehezseg es akadaly nelkul kopmek ujra a szemunkbe ! Oszinten?? Megerdemeljuk mindaddig , amig , igy -ugy osszejon nekik az a franya bejutasi kuszob.

 • User
  Dátum: 2019. június 14., 14:10
  ÉRTÉKELÉS: -14

  Kedves hozzászólók, erősen felértékelik egy érdekképviselet erejét és hatalmát. Az udéméré adjon nagyobb fizetést, aszfaltozzon, akadályozzon meg, illetve hozzon törvényeket, rendezzen medvéket és temetőket, hozza ki a börtönből a robbantókat, csináljon ótónómiát Kassától az Uralig, mert az is a mienk, csatolja Romániát Magyarországhoz plusz Triesztet. Egy egyetemnek autonómiája van, ez a demokrácia vívmánya. Hogy a mai marosvásárhelyi orvosinak a vezetése gonoszul, pofátlanul használja fel, nagyon szomorú, de nem az RMDSz, sem a PSD , sem a FIDESZ nem szólhat bele egy elnevezésbe.

 • User
  Dátum: 2019. június 14., 16:04
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Egy erdekkepviselet nem teljhatalmu es csodakra sem kepes.DE!!! Ami az elmult evekben gyulolet , megalazas, kisemmizes kepeben felporgott iranyunkban az igenis az RMDSZ “munkajanak” a kezzelfoghato eredmenye. Nem panaszkodni kell hanem tenni . Ha meg nem kepesek ra akkor hagyjak az egeszet.Evek ota ugyanazok arcok , nevek . Mi ez , ha nem gorcsos ragaszkodas a poziciohoz? Nem a kesz tenyek miatt kell sopankodni , hanem azokig nem szabad(na) eljutni. A hangzatos valasztasi szlogenektol nekunk nem lesz jobb! Igy , ahogy vannak egy csokorban, nem ernek egy fabatkat sem!