Hirdetés
Hirdetés

Cseke: csak törvénnyel tehető kötelezővé az alkalmazottak bizonyos kategóriáinak beoltása

Cseke: csak törvénnyel tehető kötelezővé az alkalmazottak bizonyos kategóriáinak beoltása Románia

Cseke Attila ügyvivő miniszter szerint kizárólag törvénnyel lehet bevezetni az oltás esetleges kötelezővé tételét az alkalmazottak bizonyos kategóriái számára.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető az RFI-nek nyilatkozott erről csütörtökön. Hangsúlyozta, jómaga is kívánatosnak tartaná például az egészségügyi alkalmazottak kötelező beoltását, ám időt kért ahhoz, hogy erre jogi megoldást találjon a kormány.

Cseke Attila elmondta, elemzik a lehetőségeket, ugyanakkor leszögezte, hogy az oltás kötelezővé tétele csak törvénnyel lehetséges. Megjegyezte, a parlamentbe kerülő tervezetnek egy türelmi időszakot is ki kellene jelölnie arra, hogy az érintett kategóriáknak legyen idejük az oltakozásra.

Az ügyvivő egészségügyi miniszter közlése szerint szintén csak törvénnyel írható elő, hogy az oltatlan egészségügyi dolgozókat a saját költségükre rendszeresen teszteljék. Cseke Attila értésre adta, hogy támogatja ezt a megoldást. “Biztonságérzetet kell nyújtanunk a pácienseknek. Abban a tudatban kell belépniük az egészségügyi intézményekbe, hogy vagy beoltották, vagy tesztelték azt az orvost vagy más egészségügyi dolgozót, akivel tárgyalni fognak” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a minisztérium szakértők és jogászok bevonásával erre is keresi a megoldást.

Államfő kedden nyilatkozott arról, hogy a koronavírus elleni oltást kötelezővé kellene tenni a lényeges ágazatokban dolgozók bizonyos kategóriái számára. Klaus Iohannis az egészségügyi dolgozókat hozta fel példaként.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. szeptember 23., 22:47
  ÉRTÉKELÉS: 4

  RMDSZ!!! Ugy cseszegessetek az oltasokkal, lezarasokkal, veszetsegi igazolvannyal, kovetkezo valasztaskor meg a parlamente se juttatunk be!!! Nem erdemlitek meg!!

 • User
  Dátum: 2021. szeptember 24., 9:46
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Rendben! Hozzanak torvenyt , legyen kotelezo az oltas. DE , akkor vallaljanak feleloseget , hogy 100%-ban biztonsagos !!! Ha nem oltatom be magam es megbetegszem , meghalok , az en pechem, felelosegem. Ha torvennyel koteleznek ra , akkor karpotlasos feleloseget halal eseten a hozzatartozoknak vagy szamomra ha megbetegszem es tulelem.

  • User
   Dátum: 2021. szeptember 24., 13:01
   ÉRTÉKELÉS: -2

   100%-os biztonságú gyógyszer nincs. Egy se. Az unió területén felelősséget vállal a gyártó (kivéve Sputnik V és Sinopharm), csak tartja magát ez a téveszme, hogy nem.